To je to što me zanima!

Hotelske sobe zjape prazne u Londonu zbog Olimpijade...

Booking za srpanj i lipanj pao je za 35 posto u odnosu na prošlu godinu u Londonu jer turisti odustaju zbog prevelikih gužvi, izuzetno visokih cijena i jake sigurnosti
Vidi originalni članak

Ako ste planirali ići na Olimpijadu, ali ste odustali već u startu pribojavajući se da mjesta neće biti, najnovija istraživanja pokazuju drugačije. Upravo Olimpijada je "otjerala" goste. Deseci tisuća turista odustali su od Londona u srpnju i kolovozu zbog visokih cijena i povećane razine sigurnosti, piše britanski Telegraph. U usporedbi sa situacijom lani, booking za ova dva mjeseca je za 35 posto slabiji, dok ostali gradovi prosperiraju s londonskim gubitkom. 

U Francuskoj je tako booking porastao za 50 posto u ljetnim mjesecima, a u Barceloni i Berlinu za 100 posto. 

Dio ovog novonastalog problema je i u Odboru za organizaciju Igara koji je rezervirao 40.000 soba tijekom Olimpijade za službeno osoblje, sportaše i njihove obitelji. Hoteli su zatim za preostale sobe podigli cijene uvjereni da će turisti i dalje dolaziti. Prema pisanju Telegrapha, trenutno je cijena noćenja za hotel s četiri zvjezdice 415 funti (oko 3890 kuna) što je gotovo četiri puta od uobičajene cijene hotela te kategorije u Londonu.

Tamošnji službenici u turističkim agencijama kažu da su i drugi olimpijski gradovi poput Pekinga, Sidneya i Barcelone u to vrijeme iskusili pad "normalnog turizma".

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Ovca009 07.06.2012.

    A i Londoncani su lani pokazali kako se znaju veseliti na ulicama.

  • trollzor333 07.06.2012.

    EP i olimpijada u jednoj godini..to volim :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare