To je to što me zanima!

Hranu odleđujte u hladnjaku: Tako možete uštedjeti novac

Isto tako, nikad u zamrzivač ili hladnjak ne spremajte vruća ili topla jela. Prije nego što hranu planirate staviti u ledenicu, ohladite je na sobnoj temperaturi pa prebacite u hladnjak
Vidi originalni članak

Zamrzavanje namirnica odličan je način uštede vremena, ali i novca. Jedno kuhanje uvijek je bolje od dva, a postoje i trikovi uz koje će zamrzivač manje trošiti. Postavite ga na što hladnijemu mjestu u kući ili stanu.

POGLEDAJTE VIDEO (Solarni paneli Križevci):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nikako ne smije biti u blizini štednjaka, radijatora ili bojlera te što dalje od izloženosti sunčevim zrakama. Hladniji prostor znači i veću uštedu energije. Naime, svaki stupanj smanjit će potrošnju električne energije i do šest posto.

ISKORISTITE SVE Štedljivo kuhanje: Od mesa iz juhe napravite si finu paštetu

Nikad u zamrzivač ili hladnjak ne spremajte vruća ili topla jela. Prije nego što hranu planirate staviti u ledenicu, ohladite je na sobnoj temperaturi pa prebacite u hladnjak i tek onda u zamrzivač.

Kad odleđujete hranu, također se možete poslužiti nekim trikovima. Zamrznutu hranu prvo stavite u hladnjak jer će tako ona "besplatno" hladiti drugu hranu u hladnjaku, pa je tek onda prebacite na sobnu temperaturu. No ne zaboravite je staviti na tanjur kako iz nje ne bi curila voda.

SUPER RECEPTI Kućni pripravci: Uz namirnice iz kuhinje napravite top pilinge, kreme i preparate za ljepotu

Kod zamrzivača je ključna i količina. Naime, što manje namirnica imate u zamrzivaču, to više struje troši. Ako imate poluprazan zamrzivač, stavite u njega nekoliko plastičnih boca vode kako biste smanjili potrošnju struje. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare