To je to što me zanima!

Hrskavi popečci od kelja i sira

Nemate li ideju što danas kuhati, isprobajte ove fine vegetarijanske popečke u koje osim kelja dodajete i sir, jaje, začine... Potom oblikujete odreske i pržite ih u vrućem ulju. Popečke poslužite uz omiljeni umak
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 35 minuta

RECEPT DANA Topla salata sa šparogama i piletinom savršena je za večeru

Sastojci:

kg kelja, češanj češnjaka, žlica mješavine suhih začina po želji, 3 žlice maslinova ulja, jaje, 150 g ementaler sira, 25 g krušnih mrvica, papar, sol

Priprema:

Kelj očistite i narežite na rezance pa ga kuhajte u kipućoj vodi dok ne omekša, od 10 do 15 minuta. Ocijedite ga i još ga sitnije narežite. Dodajte mu protisnuti češnjak, sol, papar, jaje, sir i krušne mrvice.

Smjesu promiješajte i oblikujte odreske. Pržite ih u vrućem ulju dok ne budu zlatnožuti. Popečke poslužite uz omiljeni umak.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 25.04.2023.

    Od cvjetace sinoc.

  • IvanHr 25.04.2023.

    Ok, imamo prilog, a gdje je glavno jelo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare