To je to što me zanima!

Hrvatska 1. u svijetu po broju dana porodiljnog dopusta

Hrvatska je na prvom mjestu top liste zemalja po duljini porodiljnog dopusta s maksimalnih 406 plaćenih dana, kod porodiljnog dopusta za očeve najbolji Island
Vidi originalni članak

Dok uređene zemlje poput SAD-a svojim novopečenim majkama nude mogućnost samo uzimanja do 12 tjedana neplaćenog porodiljnog dopusta za žene, Hrvatska je s Albanijom, Australijom, BiH i Crnom Gorom u društvu zemalja s najduljim plaćenim porodiljnim dopustom za žene.

Osim toga, infografika britanskog portala Citation otkriva najgore zemlje po broju dana porodiljnog dopusta, kao i zemlje koje donose najveće beneficije i broj slobodnih dana za očeve: 

Citation.co.uk

Idi na 24sata

Komentari 31

  • MoranaPetrovski 21.01.2015.

    ma kako?!?! rodila sam 5.4. a moram se vratiti 2.4. na posao? s tim da sam rodila ranije tako da nisam bila 35 dana ranije na porodiljnom vec 17 dana sam bila prije poroda na porodiljnom i mogu im soli na rep staviti! di su oni skopali tu brojku??? nismo ni 360 dana na porodiljnom uzmu ti di god stignu ni rođendan djetetov ne proslavimo na tom porodiljnom do prve godine života sva sreca sto imamo pravo na stari godišnji.

  • biciklistica 18.01.2015.

    nešto je trulo u državi Danskoj...pad nataliteta i loš životni standard ne mogu nadoknaditi sa par dana više porodiljnog dopusta

  • tigerin 18.01.2015.

    do pune srece nam fali jos da se i to ukine

Komentiraj...
Vidi sve komentare