To je to što me zanima!

Hrvatski tim pasa i lovaca osvojio je titulu ekipnih prvaka svijeta za kontinentalne ptičare

Prvenstvo je održano u Senecu u Slovačkoj, a našu ekipu koja se popela na najviše svjetsko postolje čine Emil Kliman i njegov Murat, Zoran Postić i Daffy te Enzo, Dragan Markuš i Wilma von Grodinbona
Vidi originalni članak

Hrvatska reprezentacija osvojila je Svjetsko prvenstvo u praktičnom lovu za kontinentalne ptičare. Prvenstvo je održano 20. i 22. studenoga 2023. u Senecu u Slovačkoj, a ekipu koja se popela na najviše postolje čine Emil Kliman i njegov njemački kratkodlaki ptičar Murat, Zoran Postić i njemački oštrodlaki ptičari Daffy i Enzo, Dragan Markuš i njemački kratkodlaka ptičarka Wilma von Grodinbona a rezerva su bili i Postić s njemačkim oštrodlakim ptičarom Re V. G.

ZLATO ZA HRVATSKU Hrvatska opet ima najbolji par lovačkog psa i lovca na svijetu!
Prošle je godine na Svjetskom prvenstvu u natjecanju lovačkih pasa i lovaca Sveti Hubert, održanom u Srbiji, u Nišu, Zoran Postić osvojio titulu prvaka svijeta, dok je naša reprezentacija tada osvojila visoko drugo mjesto na tom natjecanju.
Hrvatska je godinama u svjetskom vrhu u tim kinološko-lovnim disciplinama. Tako je 2008. naslov svjetskog prvaka u Kupu Sveti Hubert osvojio Davor Gmižić, a reprezentacija Hrvatske bila je druga. U Grčkoj 2009. je reprezentacija u disciplini Sv. Huberta bila zlatna, a 2010. je Petra Musić u Slovačkoj u istoj disciplina bila viceprvakinja. U Danskoj su 2016. Elvis Gospić sa engleskim seterom Vudom od Ravnih kotara i Zoran Postić sa njemačkim oštrodlakim ptičarom Arisom osvojili naslov ekipnih svjetskih prvaka u natjecanju Sveti Hubert. U pojedinačnoj konkurenciji Postić je tada osvojio drugo, a Gospić treće mjesto.
Hrvatska je imala prvake svijeta i u radu pasa ptičara, Postić je i tu osvajao medalje, kao i ptičari iz njegova uzgoja s drugim našim lovkinjama i lovcima. 

PRVENSTVO U ZADRU Ukrajinska himna orila se u Zadru zbog jednog - psa. Rančo je najbolji ptičar u Europi...
Njemački oštrodlaki i kratkodlaki ptičari najzastupljeniji su kontinentalni ptičari u Hrvatskoj i najčešće se koriste u lovu, pa ne čudi da su upravo oni bili u timovima s našim lovcima i došli do svjetskog trona. 
KUP SV. HUBERTA Engleski seter iz Velike Gorice najbolji lovački pas na svijetu!

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare