To je to što me zanima!

Idealna nijansa: Za brinete je ruž boje mesa, za plavuše vina

Usne su poput otisaka prstiju, svaka je tekstura drugačija i traži posebnu njegu. Djevojkama svjetlije puti savršeno stoje hladne crvene nijanse ili duboki ton vina
Vidi originalni članak

Idealna nijansa ruža ovisi o podtonu kože, ovisno o tome je li on ružičast ili više maslinast, kaže vizažistica Ena Čavlović. 

- Djevojkama svjetlije puti odgovaraju crvene nijanse s hladnim, plavim podtonom. Plavušama također savjetujem, kao idealnu zimsku varijantu, duboki ton vina. Važno je i definirati usne odgovarajućom olovkom da ruž bolje i dulje stoji. Brinetama pristaju ruževi boje kože i mesa, oni koji imaju topli podton. Tu su i slavne smeđe nijanse koje idu do gotovo crne. Topli ton ima i boja cigle, tako da nijansa ovog ruža divno izgleda uz tamniju kožu i smeđu, ali i crvenu kosu - kaže Čavlović.

Sjajilo za dojam

Za dojam volumena predlaže da stavite malo sjajila na samu sredinu usana. A uz narančastu, crvenu ili ljubičastu kosu slaže se ruž iste boje.

- I ombre usnama daje volumen. Ako nemate ombre ruž, koristite olovku nešto tamniju od ruža, a pomoći će i mekana olovka za oči, primjerice smeđa ili crna. Sjajniju i svjetliju nijansu stavite na unutarnji dio usana i poljubite maramicu kako biste skinuli višak - savjetuje vizažistica.

Mat ruž

Mat ruž ne prašta greške, stoga se prije nanošenja preporučuje najprije napraviti piling koji će ukloniti mrtve stanice kože. Piling ne smije biti previše grub, a nakon toga kožu usana najbolje je nahraniti balzamom. To će ubrzati obnovu. Piling je dovoljno napraviti jednom na tjedan. 

Mat ruž za razliku od hidratantnih i kremastih isušuje kožu pa su vidljive čak i najsitnije nesavršenosti.

SAVJETI FRIZERA Većini se kosa brzo prlja jer je peru pogrešno - pere se ovako

Mat ruževi najbolje pristaju punijim usnama dok bi ih žene s tanjim usnama trebale izbjegavati zato što ih vizualno smanjuju. Osim toga, njihova je prednost i ta što traju dulje nego hidratantni. 

Boja ruža ovisi o boji usana 

Ruž se bira prema boji usana, a ne prema boji puti, tvrde vizažisti. Usnama najbolje pristaju ruževi koji su nijansu do dvije tamniji od njihove prirodne boje, tvrdi vizažistica Bobi Brown. 

Blijedim usnama najbolje stoje tamnocrvene nijanse i boje koralja, crvenkastim usnama pristaju ružičasti i narančasti tonovi, dok tamnim usnama najbolje stoje boje crvenog vina i narančasto-crvene nijanse. 

PREVIŠE JE ZVUKOVA 7 razloga zašto je sjedenje u tišini važno - dva sata na dan

Od neutralnijih nijansi koje samo ističu prirodnu ljepotu blijedim usnama najbolje stoje nježnoružičaste nijanse i nude tonovi, srednje tamnim usnama pristaju smeđi tonovi i boje mesa, a tamnim boje čokolade.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • Poglavica prvi 26.12.2017.

    Većinom volim vidjeti neki diskretniji....a ovi malo jačeg tona mi i nisu baš ...!

  • Cukrena 22.12.2017.

    Ništa upadno..samo nježne nijanse, većinom samo sjajilo..

  • 22.12.2017.

    Roza i ljubičaste nijanse može..crveno nikad..

Komentiraj...
Vidi sve komentare