To je to što me zanima!

Imate psa doma? Riješite se neugodnog mirisa uz 5 trikova

Soda bikarbona reagira s kiselim mirisima pseće mokraće i dobro ih neutralizira. Ovaj trik je posebno dobar za tkanine, a sve što trebate učiniti je posuti sodu po tkanini i ostaviti je preko noći
Vidi originalni članak

Psećeg mirisa se teško je riješiti jer iza njega stoji mnogo uzroka. Ulje u koži (sebum) može ispuštati neugodan miris. Naime, neki psi proizvode prekomjerne količine sebuma i on ulazi u sve što je u vašoj kući - kaže veterinarka dr. Chyrle Bonk.

POGLEDAJTE VIDEO: Pas žirafa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bonk kaže da je sebum i druge stvari, poput pseće peruti, često teško ukloniti s određenih tkanina i tepiha.

- Bakterije koje su inače prisutne na koži psa i u njihovim ušima mogu uzrokovati neugodan miris. Psi također imaju urođenu želju da sve obilježe svojim mirisom. Neki psi će tako urinirati na bilo što kako bi obilježili svoj teritorij - kaže ona.

Ako i vi imate problema sa psećim smradom evo pet savjeta kako ga se brzo i efikasno riješiti.

TAKO IH UNIŠTAVATE Da, i to postoji - stvari u domu koje vjerojatno čistite previše

1. Tepih očistite parom

Čišćenje tepiha parom jedan je od najboljih način da se riješite psećeg smrada. Na tržištu postoji mnogi parnih čistača, u neke ide samo voda, a u druge u deterdžent, na vama je da izaberete koji vam najviše odgovara. Ovo je vrlo zahvalna investicija koja će vas spasiti ako kod kuće imate psa.

2. Pod prebrišite s otopinom octa

Drvene i druge vrste podova bi prvo trebalo pomesti, a zatim obrisati krpom namočenom u otopinu od octa. Naime, alkoholni ocat neutralizira mirise, kako nove tako i one ustajale. Za octenu otopinu pomiješajte jednaku količinu octa i vode u kanti te namočite krpu i prebrišite podove. Pustite da se osuši i svi neugodni mirisi će nestati.

JEFTINO I PRAKTIČNO Napravite prirodno sredstvo za čišćenje tuš kabine - da zablista

3. Isprobajte sodu bikarbonu

Soda bikarbona reagira s kiselim mirisima poput onog pseće mokraće. Zbog toga ona izvrsno neutralizira taj miris, a ovaj trik je posebno dobar za tkanine. Sodu treba posipati po tkaninama koje ne možete oprati i ostaviti je da odstoji preko noći. Ujutro samo uklonite višak sode bikarbone s mokrom krpom ili papirnatim ručnikom, a možete ju i usisati.

4. Operite prekrivače

Ako na namještaju imate prekrivače ili navlake koji se mogu skinuti i oprati, to i napravite, jednom tjedno ili jednom u dva tjedna.

5. Redovito perite psa

Vrlo je važno da svog psa perete redovito. Posavjetujte se s veterinarom oko toga koliko često ga treba kupati i to poštujte. Osim toga, nakon kupanja se pas mora potpuno osušiti jer je vlaga idealna za razvitak bakterija krivih za smrad, piše Family Handyman.

POGLEDAJTE VIDEO: TREĆA EPIZODA 'DOMA IZ BAJKE'

Idi na 24sata

Komentari 21

  • IO 05.02.2022.

    Nema tog trika koji ce ukloniti smrad pesa iz kuce u kojoj zivi...

  • 05.02.2022.

    Gdje ja tu i moj pas💓

  • EmmaEmma 05.02.2022.

    Moj pas živi u kuci. Ne buni se😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare