To je to što me zanima!

Imate 'šlaufić?' 11 razloga zašto ga se ne možete riješiti

MASNE NASLAGE: Od nedostatka sna do genetskih čimbenika, postoji čitav niz razloga zašto nikako ne možete skinuti onaj dosadni 'šlaufić' s trbuha
Vidi originalni članak

Rješavanje sala s trbuha važno je iz više razloga. Osim što bez njega izgledate mnogo bolje, ne smijete zaboraviti ni one zaista važne razloge. Višak masti na trbuhu, posebice visceralnog masnog tkiva koje okružuje organe, povezan je s bolestima srca, dijabetesom tipa 2 i nekim vrstama raka, piše Net.hr.

Ako prehrana i tjelovježba nisu učinili svoje, hormoni, dob i genetski čimbenici mogli bi biti razlog zašto se ne možete riješiti svog trbuščića.

1. Starite

S godinama se mijenja način na koji vaše tijelo dobiva i gubi kilograme. Kod oba spola tijekom starenja pada broj kalorija koje tijelo treba da bi normalno funkcioniralo. Žene se, k tome, moraju suočiti i s menopauzom.

“Ako se žena udeblja poslije menopauze, veća je mogućnost da će kilogrami otići u njezin trbuh”, izjavio je dr. Michael Jensen, profesor medicine s odsjeka endokrinologije u Klinici Mayo.

U menopauzi se usporava stvaranje hormona progesterona i estrogena, a pada i razina testosterona, ali sporije. Ta promjena hormona kod žena izaziva stvaranje trbušne masti.

Ostalih 10 razloga pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 357 05.07.2015.

    starenje ima jako malo veze s temom, trbuscic dolazi od prekomjerne zderacine i ne kretanja. A to dolazi s godinama

  • 04.07.2015.

    1. starite, 2. ovdje! sta nije moj clanak bolji sazetiji i odmah srediste stvari!

  • 04.07.2015.

    ...no comment na budalastine novinara...

Komentiraj...
Vidi sve komentare