To je to što me zanima!

Intenzivnom aromom obogatit će jela od mesa

Senfom premažite odreske prije pečenja ili ga, u kombinaciji s majonezom, prelijte preko salate od tune i tjestenine ili poslužite kao uma uz meso
Vidi originalni članak

Indijski kuhari aromatični okus jela postižu kratkim prženjem sjemenki gorušice dok ne puknu. Iako ljuta okusa, pomiješane s vodom, janjećem i purećem mesu daju blag, orašast okus. Želite li zadržati intenzivnu aromu jela, gorušicu zamijenite senfom u istom omjeru. Njime premažite odreske prije pečenja ili ga, u kombinaciji s majonezom, prelijte preko salate od tune i tjestenine. Iako ga Amerikanci najčešće jedu s kečapom u popularnom hot dogu, vi ga spojite s blagim okusom pilećeg filea ili ribe s grilla.
Janjetina u umaku od senfa
Sastojci: 1 kg janjetine, glavica luka, 2 dl vode, 2 žlice senfa, žlica brašna, 2 žlice vegete, celer
Priprema: Janjetinu narežite na 12 komada i pospite vegetom. Celer izrežite na tanke listiće. U posudu u kojoj ćete pripremiti jelo stavite meso i rasporedite po njemu celer. Dodajte lovorov list, nekoliko zrna papra, pa prelijte uljem i vodom. Posudu poklopite i meso pirjajte na laganoj temperaturi dok ne omekša. U posudu u kojoj se pirjalo meso na kraju dodajte senf i brašno razmućeno u vodi, kratko prokuhajte i prelijte po mesu.
Goveđi gulaš na engleski način
Sastojci: 50 dag govedine, 2 luka, 2 dl piva, žlica senfa, žlica maslaca, lovor, majčina dušica
Priprema: Pirjajte luk te dodajte meso narezano na kockice. Kad sve ispržite, ulijte pivo, dobro promiješajte i kuhajte najmanje sat vremena. Svežite lovor, peršin i majčinu dušicu u buketić i ubacite ga u umak. Žlicom odstranite suvišnu masnoću i dodajte senf
Pureći odrezak “Dijana”
ci: 4 pureća odreska, 4 šnite šunke, 1 češanj češnjaka, šampinjoni, pire od rajčica, 1 jaje, 2 žlice senfa
Priprema: Ispržite češnjak dok ne požuti, dodajte narezane šampinjone i pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte vodom razrijeđen pire od rajčica. Odreske umotajte u šunku i prepecite. Prelijte ih umakom od šampinjona i poslužite uz njoke.
Svinjetina u vrhnju i senfu
Sastojci: 1/2 kg svinjetine, 1 dl mlijeka, sol, papar, 2 žlice kiselog vrhnja, 2 žlice senfa, ulje
Priprema: Meso namažite senfom. Smjestite u nauljeni lim te pecite na visokoj temperaturi dok kožica ne posmeđi. Prelijte mlijekom i dalje pecite na slaboj vatri. Poslije 20 minuta posolite i popaprite. Pecite još 15 minuta. Narezano meso prelijte umakom od vrhnja.
Salata od tune i kuhanih jaja
Sastojci: 5 šalica riže, konzerva tune, 3 kuhana jaja, 2 žličice senfa,1 češanj češnjaka, 1 žlica majoneze
Priprema: Skuhajte rižu i ostavite da se ohladi. Jaja naribajte. Pomiješajte rižu, tunu, jaja, luk, dodajte majonezu i senf kako biste povezali smjesu. Dodajte papar i sol pa dosolite tek nakon što salata odstoji u hladnjaku.
Dijon salata od pilećeg filea
Sastojci: 8 komada pilećeg filea, 2 dl pileće juhe, 1,5 dl bijelog vina, 2 poriluka, 10 dag narezanih šampinjona, 20 g maslaca, crveni luk, 2 žličice dijon senfa
Priprema: U većoj pokrivenoj zdjeli uz često miješanje zagrijte piletinu, luk, margarin i poriluk. Napravite umak od pileće juhe, dodajte vino, senf i u to umiješajte narezane šampinjone te sve prelijte preko piletine. Pokrijte alu-folijom i pecite 45 min na 200C. Povremeno prelijete piletinu umakom kako bi omekšala

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare