To je to što me zanima!

Introvert postaje ekstrovert uz aktivan stav i malo vježbanja

Vježbanje pustolovnog duha, što češće izražavanje vlastitog mišljenja i izbjegavanje fraze "svejedno mi je" doprinose razvoju osobina ekstroverta u našem karakteru
Vidi originalni članak

Tek je mali broj ljudi prirodno i karakterno ekstrovertirano jer se većina ponaša otvoreno s bliskim ljudima, a zatvoreno u većim i nepoznatim društvima. Iako je biti introvert najnormalnija stvar na svijetu, osobine ekstroverta često su prednost u međuljudskim pa i poslovnim odnosima, objašnjava profesor psihologije William Fleeson sa Sveučilišta Sjeverna Karolina.

On smatra kako svaki introvert u sebi ima potencijal postati ekstrovert, a te osobine može poboljšati svakodnevnim vježbanjem po 10 minuta, piše Huffington Post.

Započnite malim koracima

Počnite s komplimentiranjem ljudi, komentirajte temu razgovora i izražavajte svoje mišljenje što češće možete, savjetuje Fleeson. Dodaje kako te vještine možete vježbati i samostalno tako da naglas razgovarate sami sa sobom i artikulirate svoje osjećaje i razmišljanja.

Pokreni se

Što češće izgovaramo svoje mišljenje, to manje postajemo pasivni. Recite koji film želite gledati ili kafić posjetiti, umjesto da govorite "meni je svejedno". Čak i onda ako vam je svejedno, pokušajte istrenirati svoj mozak da procjenjuje opcije i nalazi rješenja koliko god da je nedoumica za vas beznačajna.

Odvaži se

Avanturizam je jedna od dominantnih osobina ekstroverta, a kao i mnoge druge stvari i ona se može potaknuti i vježbati. Jednostavan način da to ostvarite je da napravite one stvari na koje nagonski pomislite, no brzo odmahnete rukom i zaključite da to nije za vas. Bilo da se radi o spuštanju sanjkama s visokog brda, odlasku na spoj na slijepo ili skok s padobranom zapamtite da nije poanta ostvariti neki cilj, već dokazati sebi da možete napraviti više od onoga što mislite, kaže Fleeson.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • WOMANIZER 18.12.2012.

    koji glupi članak, booože!

  • alladin_1 13.12.2012.

    he he, nigdje niti jednog komentara - članak zvan *pogodak uništa!"

  • ftpmget 11.12.2012.

    kakva reciklaza materijala...

Komentiraj...
Vidi sve komentare