To je to što me zanima!

Isprobajte recept za odličnu tortu od banana, čokolade i kikirikija koja se ne treba peći

Savršeni spoj čokolade, banane i kikirikija prava je poslastica. Odlična je ideja za bilo kakvu proslavu ili druženje, a ne treba vam niti mnogo sastojaka
Vidi originalni članak

Bilo da pripremate proslavu, ili sami trebate slatki zalogaj - ova torta je idealno rješenje. Isprobajte jednostavan recept za tortu koju čak ne trebate niti peći, piše Alma

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

- 200 g keksa
- 100 g kikirikija
- 100 g maslaca (vegan: margarin, kokos maslac)
- prstohvat soli
- kalup 18 centimetara
- 1 banana
- 150 g čokolade
- 300 g krem sira (vegan: bijeli tofu)
- 100 g šećera u prahu (ili drugog zaslađivača)
- 300 ml vrhnja (vegan: biljno)
- bijela čokolada za ukrašavanje (ili nešto po želji)

Priprema:

Blago pržite 100 grama kikirikija u tavi, posolite ih malo, a zatim prebacite u blender i miksajte ih. Ručno usitnite 200 grama keksa, a zatim koristite štapni mikser za daljnje usitnjavanje. U zdjeli pomiješajte kikiriki i usitnjene kekse, te dodajte 100 grama rastopljenog maslaca. Smjesu prenesite u kalup obložen papirom za pečenje i dobro je utisnite. Nadalje, istucite 200 ml vrhnja sa 100 grama šećera u prahu pomoću miksera.

JEDNOSTAVAN RECEPT Za pripremu ovog prefinog cheesecakea treba vam samo 6 sastojaka i mikser - ne peče se

U drugoj zdjeli, koristite mikser za "istući" 300 grama krem sira, a zatim dodajte pripremljenu kremu od vrhnja i šećera u prahu, miješajući dok se dobro ne sjedini. Nanesite dio ove kreme na prethodno pripremljenu podlogu u kalupu. Narezane kolutiće banane rasporedite preko kreme, a zatim premažite slojem dodatne kreme. Otopite 150 grama čokolade na pari zajedno sa 100 ml vrhnja i prelijte polovicu od ove smjese preko kolača.

TU SU I DESERTI, PIĆA... Recepti za jela koja se poslužuju na Martinje: Chef Ognjenović voli patku s dinstanim kupusom

Premažite preostali sloj kreme preko kolača, a zatim prelijte preostalim dijelom rastopljene čokolade i izravnajte površinu. Pospite kolač mrvicama bijele čokolade za ukras. Ostavite ga da odstoji u hladnjaku nekoliko sati prije nego ga poslužite.

Sada možete uživati u ukusnom kolaču! Dobar tek!

 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mars7 17.11.2023.

    ovakve torte obozavam

Komentiraj...
Vidi sve komentare