To je to što me zanima!

Iz svađa s braćom i sestrama razvijaju se socijalne vještine

Bratske svađe koliko god mogu biti naporne roditeljima, a samoj djeci, donose im puno dobrobiti jer razvijaju komunikaciju, a djeca bolje razumijevaju i ljudske odnose
Vidi originalni članak

Zbog svađa sa starijom braćom i sestrama mlađi su kasnije uspješniji u životu, pokazalo je istraživanje na Sveučilištu u Cambridgeu, piše Daily Mail. Znanstvenici su otkrili da rasprave braće i sestara poboljšavaju socijalne vještine, rječnik i razvoj. To im omogućuje da budu popularniji i uspješniji u školi, a pomaže im i u kasnijem životu.

- Djeca zapravo imaju koristi od sukoba. Roditelji koji se stalno moraju nositi s dječjim razmiricama utjehu mogu pronaći u činjenici da njihova djeca tako razvijaju socijalne vještine. Drugo dijete puno bolje razumije društvene odnose - kaže voditeljica istraživanje Claire Hughes.

Roditelji od djece mogu naučiti kako najlakše zakopati ratne sjekire jer mališani vrlo brzo rješavaju svoje probleme i vraćaju se igri, kaže Hughes.

- Djeca mogu biti svjesna pravednosti između njih i njihove braće, a roditelji često time ne mogu upravljati, ali takvo ponašanje samo pokazaju koliko je njima stalo - zaključila je Hughes.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare