To je to što me zanima!

Iz The Telegrapha: Varaždin je najbolje čuvana tajna Hrvatske

Novinarka hrvatski Beč vidi kao idealno odredište ljubitelja kulture, a poseban dojam na nju je ostavila imunost grada na masovni turizam, povoljne cijene i arhitektura
Vidi originalni članak

Britanski list The Telegraph objavio je priču novinarke Sandre MacGregor koju je oduševio posjet Varaždinu, prema njoj jednom od najbolje čuvanoj turističkoj tajni u Hrvatskoj.

Kulturne znamenitosti i arhitektura Varaždina koji je bio glavni grad Hrvatske od 1756. do 1776. prije nego je velik požar uništio grad dojmili su novinarku, no još više ju je impresionirao nedostatak turista kao i prenapuhanih cijena prilagođenih njima.

- Dok sjedim u kafiću i divim se starinskim crkvama te dvorcima, grickam pecivo zvano klipić i ispijam kavu bez osjećaja gradske vreve i turista, po nevjerojatno povoljnim cijenama i u potpunom miru - piše MacGregor.

Jedinstveni muzeji, veličanstveni srednjovjekovni dvorac i jedna od najboljih europskih zbirki netaknutih baroknih građevina adut su koji će privući svakog ljubitelja kulture, a poseban šarm gradu to što nije "razvikan", smatra MacGregor.

Kao nedostatak navodi to što je većina jelovnika i cjenika napisana isključivo na hrvatskom, no i to kompenzira srdačnost domaćina i bogata gastronomska ponuda.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • emilyyy 21.06.2013.

    bila sam nekoliko puta u varaždinu , kad sam prvi put došla poželjela sam da živim tamo

  • SmiljanVajdić 19.06.2013.

    Varaždin je prekrasan grad bogat kulturnim znamenitostima,miran i tih.Meni osobno se najviše sviđa srdačnost ugostitelja koji iako živim u VŽ i znamo se svi pristupaju sa poštovanjem kao nekome ko je tu prvi puta.Ima prekrasnih parkova u samom centru i odličnih restorana.Preporučam svima da dođu pogotovo je lijepo ljeti kad rade terase i za vrijeme Špancirfesta,naravno tu je i Božićni sajam,barokne večeri i još dosta ne razvikanih manifestacija.

  • NOname_9 19.06.2013.

    Prekrasan moj Varaždin...samo ne znam što tu radi 3. slika...to su Varaždinske Toplice!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare