To je to što me zanima!

Izazov za vezu, ali ne uvijek: Njegova najbolja prijateljica

Prijateljstvo sa ženom može vašem partneru pomoći da vas bolje razumije, no ako sumnjate u njezine namjere, ispitajte ih, savjetuje seksualna terapeutkinja Steinberg
Vidi originalni članak

Veza s partnerom koji umjesto najboljeg prijatelja ima najbolju prijateljicu može biti izazovna, no to ne treba nužno biti loša stvar. Žene su bolje u komunikaciji i pokazuju više suosjećanja, pa im se muškarci lakše povjeravaju nego svojim muškim kolegama. To im ujedno pomaže da bolje razumiju svoju partnericu, tvrdi američka stručnjakinja za veze Tracey Steinberg. 

U takvoj je situaciji najbolje upoznati prijateljicu vašeg partnera, no ljubomoru treba izbjegavati, savjetuje Shine Yahoo. Vaši ispadi mogli bi narušiti njihovo prijateljstvo, ali i vašu vezu, naročito ako nema potrebe za sumnjom. Uostalom, on je izabrao vas umjesto nje, pa nema razloga za strah, dodala je. 

Vjerujte svom instinktu

No ako vam instinkt govori drugačije, poslušajte ga. Nemojte pretpostavljati, već je radije pitajte što vas muči. Budite precizni u pitanjima, kao na primjer dijele li romantičnu povijest, je li ona u vezi i imali li kakvih skrivenih namjera. Dajte joj do znanja da to ne mislite tolerirati. 

Također, popričajte s partnerom o tome kakav je njihov odnos i napomenite mu da ste isti razgovor već vodili s njom. Tako ćete saznati njegove prave namjere, pa ako je skriva od vas, šalje joj provokativne poruke ili ne pokazuje interes za vas u njezinoj blizini, vrijeme je za uzbunu, napomenula je Steinberg. 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • babylove 15.03.2013.

    glupost,kakva musko zenska prijateljstva!

  • cicciolina 15.03.2013.

    Meni se čini da bi bilo pravo muško-žensko prijateljstvo moraju bit potpuno fizički neprivlačni jedno drugom, mora bit netko s kim se ne možeš ni zamislit u krevetu, inače uvijek će ti štagod past na pamet...jer u biti u ljubavi i tražimo to...prije svega pravog prijatelja,nekoga kome možemo sve reć..to je prava kombinacija....

  • LebronPetrovic 15.03.2013.

    Čuj da moja cura izlazi sa nekim zgodnim frendom koji nije gay i bez cure je! Mislim da bi šake radile prema toj bitangi ! Isto tako i da ja stalno visim sa zgodnom frendicom a zanemarujem malo curu ! To nije u redu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare