To je to što me zanima!

Izazovi su bitni! Određena se navika stvara za samo 30 dana

Mislite na ono što ste željeli dodati ili postići u životu i pridržavajte se svoje odluke cijeli mjesec, savjetuje Googleov inženjer Cutts, koji je uspio napisati roman
Vidi originalni članak

Puno je lakše steći dobru naviku nego riješiti se loše. Formiranje dobrih navika pozitivno utječe na zdravlje i produktivnost na poslu, a stručni govornici na konferenciji TED otkrili su ideje kako ih najlakše usvojiti.

- Da se nova navika formira, potrebno je oko mjesec dana, bilo da je riječ o jedenju salate ili bicikliranju do posla. Ideja je jednostavna - mislite na nešto što ste oduvijek željeli dodati u svoj život i trudite se pridržavati toga cijeli mjesec - savjetuje Googleov inženjer Matt Cutts. Objašnjava da se uvođenjem postupnih promjena u rutinu one lakše zadrže i prijeđu u naviku. On je, zahvaljujući takvim mjesečnim izazovima, učinio ono što drukčije nikad ne bi uspio, primjerice - napisao roman.

Koliko je nešto teško ili lako učiniti, uvelike ovisi o vašoj percepciji, kaže psihologinja Emily Balcetis. Kroz niz eksperimenata sa svojim timom pokazala je kako se percepcija težine izazova dramatično mijenja u skladu sa stavovima, iskustvima i motivacijama. Udaljenost najlakše prijeđe onaj koji se fokusira na cilj i pokušava zanemariti sve ostalo, objašnjava.

- Ako pokušavate uštedjeti, najlakše je početi kada dobijete povišicu. Počnete li štedjeti sve ili dio povišice,  štednju nećete niti osjetiti, a postat će navika - savjetuje ekonomist Shlomo Benartzi.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Judita👥 05.03.2016.

    ja ne želim izaći iz zone komfora :)

  • napoleonov sin 10.02.2016.

    hahaha

  • area 62 10.02.2016.

    Znači do Dana žena budemo se navikli na modificirani portal :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare