To je to što me zanima!

Fitness kalkulator otkriva jeste li fizički stariji od svojih godina

Novi kalkulator mjeri stvarnu starost te koliko dobro tijelo isporučuje kisik stanicama prema jedinici VO2 max, što je i pokazatelj pravog zdravstvenog stanja
Vidi originalni članak

Prema dobi ste mladi, no u svom se tijelu osjećate staro? I to je moguće, tvrde znanstvenici s norveškog Sveučilišta Trondheim koji su osmislili jedinstveni fitness kalkulator za izračun dobi prema stanju tijela. Nakon unosa podataka poput spola, kronološke dobi, obujma struka u cm, broja otkucaja srca u mirovanju te redovitosti vježbanja, kalkulator pokazuje jeste li u dobroj ili lošoj formi, donosi Daily Mail.

U izračunu se koristi i mjerna jedinica VO2 max, koja pokazuje koliko dobro tijelo isporučuje kisik stanicama, objasnili su znanstvenici. Tvrde kako usporedba stvarnih godina i dobi dobivene iz kalkulatora može biti dobar pokazatelj zdravlja u budućnosti, rizika od srčanih bolesti, kao i očekivanog životnog vijeka.

Rezultati mogu biti šokantni, pa primjerice žena od 30 godina može prema fitness mjerama biti stara i 60 godina, no kod onih u odličnom fizičkom stanju "skida" desetljeća. 

Tijelo u brojkama: Za debljanje treba 3 sata, a začeće 30 min

Idi na 24sata

Komentari 85

  • PeneLope_2 06.11.2013.

    kog ću vraga računat, ionako mi je muka od godina, pa da mi još ispadne kao i SA-SU preko 100tke, ulovi me depra, a onda se broj penje i na 200. Ništaq od toga....ne računam.

  • samo di 05.11.2013.

    aha ja sam nefertiti!

  • emma123 05.11.2013.

    uf, još kada bi zaista tako i bilo;))

Komentiraj...
Vidi sve komentare