To je to što me zanima!

Jagoda Kumrić: Nije me strah ostvariti ono što sam zamislila

Odrješita Splićanka: Lijepa glumica Jagoda Kumrić (22) otvoreno za SuperMilu govori o majci kojoj se divi, braći koju obožava i filmu o kojem sanja
Vidi originalni članak

Početak emitiranja nove serije Nove TV “Kud puklo da puklo“ jedva je čekala  i zvijezda “Larina izbora“ Jagoda Kumrić. Gledatelji još pamte kako je odigrala ulogu razmažene Nikol, a popularnost “Larina izbora“ nije joj, kaže, bila teret u stvaranju novog projekta. 

- Kad vidim najavu za seriju i pročitam što se piše o njoj, i mene mami da je i pogledam. Svi mi glumci tako razmišljamo i nadam se da smo u pravu. Popularnost “Larina izbora” potvrda je da smo dobro radili, gledanost nam svima mnogo znači. Istina, slava jest velik teret, ali mi glumci smo tašti i rado se nosimo s time. Da staneš pred kameru ili na pozornicu, moraš imati ego koji želiš pokazati. Da ga nemaš ne bi radio ispred nego iza kamere - govori Jagoda koja u novoj seriji igra krčmaricu Snježanu. Sviđa joj se što su u novoj seriji svi likovi zanimljivi, s jako izraženim karakternim crtama.

- Snježana je krčmarica koja sanja o tome da postane dizajnerica. Zapravo, kako joj dođe. Jedan dan bi se udala, a drugi bila dizajnerica. Oštra je po naravi, mora se nositi s pijancima jer ih nema tko drugi izbaciti iz krčme - kaže Jagoda. Karaktere svojih likova voli pokupiti iz okoline, zanimljivo joj je promatrati ljude. I za ulogu Nikol su joj, smješka se, glavna inspiracija bile splitske koke. Ipak, u lik otresite konobarice nije se trebala mnogo unositi jer, dodaje, uloga je jako dobro napisana pa nije bilo potrebe za pojačavanjem karaktera. 

- Uživam radeći svoju Snježanu. Ako i zapnem u vođenju lika, tu su pisci i kreativni producent Goran Rukavina. Glumački cast je fantastičan, Barbara Vicković igra moju mamu. Svi su se super našli u svojim ulogama i jako sam zadovoljna - kaže.

Glumica privatno nije razmažena kao Nikol i s njezinim likom nije našla sličnosti. No sa Snježanom ipak nešto malo dijeli. I sama, priznaje,  ponekad zna biti otresita. 

- Vrlo sam iskrena, ali postoje situacije kada i u privatnom životu trebam nešto odglumiti. Kad, na primjer, moram biti pristojna, a možda to ne želim, natjeram se jer sam lijepo odgojena. Kad mi u dućanu pokušaju nešto uvaliti, neću se derati na nekoga nego pristojno izaći. No znam i odgovoriti. Braća su me davno naučila braniti se - smije se.

Rado se sjeti trenutka kad je s Markom (18) i Zlatkom (20) kao šestogodišnjakinja sjedila u bakinu dvoru. Njih je troje s još troje bratića baki objašnjavalo što će biti kad odrastu. Jedan je htio biti policajac, drugi vatrogasac, a Jagoda – sve. I dr. Queen, i vatrogasac i policajac.

- Netko je rekao: ‘Ne možeš sve’, a ja odgovorila: ‘Onda hoću biti glumica pa ću moći biti sve’. Kasnije je gluma postala način mog razmišljanja i mog života. Ne postoji ništa što volim više od glume - govori. S braćom, kao i s cijelom obitelji, jako je povezana. Važna su joj i prijateljstva koja pomno njeguje. 

– Volimo izlaske po klubovima. Nekad mi odgovaraju kućne atmosfere, ali više nam se sviđaju lude, bučne zabave. Volim i ples i ljude, tako da su mi klubovi dragi - kaže. 

Glumica uživa i u adrenalinskim parkovima. Nedavno je bila u Gardalandu i ne boji se, kaže, ludih vožnji. 

- Usudim se svakamo. Vlakovi smrti su mi super, dobro smo vezani i uvijek se guramo da budemo prvi jer je adrenalin jači. Žao mi je što smo tek zadnji dan doznali da tamo postoji i adrenalinski park s lijanama u šumi i sličnim stvarima. Nismo imali opremu sa sobom pa nismo išli, ali svakako ćemo se vratiti - kaže glumica. Pamti da se s braćom kao dijete često tukla. Njih dvojica su, kaže, bila nemoguća, a ona kako-tako. Sjeća se da je u pubertetu radila nevolje, a mami se danas divi kako je sve to izdržala.

– Sada, kada smo svi odrasli, imamo vrlo otvoren odnos i nema toga što si ne možemo reći međusobno. Posvađamo se 20 puta na dan, ali jedno bez drugog ne možemo. Jako se volimo. Jednako ću odgajati i svoju djecu. Da od svojih roditelja mogu prepisati odgoj, rado bih to napravila. Nikad nam nisu rekli: ‘Nemoj se time baviti, tu nema posla’ nego: ‘Idi, probaj, bravo’. Zlatko je judaš i žao mi je što se taj sport ne prati kao nogomet. Osvajaju europska, svjetska prvenstva, imaju sjajne rezultate, a o tome se malo piše. Marko je upisao medicinu, njega sve zanima - ponosno će Jagoda. Glumiti je počela s deset godina u Gradskom kazalištu mladih. Imitirala je Josipu Lisac i na pozornici se odlično osjećala. Obitelj je, kaže, uvijek pratila njezine predstave, podržavala ju je da ostvari san. Zarađivati je počela još u srednjoj školi. Čak i kad nije bilo posla, Jagoda bi ga našla. Pamti i kad je s majkom počela voditi trgovinu kozmetičkim proizvodima. - Ljudi se danas bore više nego ikada, ali ipak mislim da se od snova ne smije odustajati. Ako imaš dovoljno želje i dovoljno se trudiš, možeš studirati ono što želiš. I raditi. Sve se može - kaže Jagoda koja uz glumu odnedavno vodi i organizaciju vjenčanja. 

Nije naime znala hoće li je nakon “Larina izbora” ponovno zvati u neku seriju, hoće li imati posla pa je s majkom započela novi posao. Njih dvije pomažu mladencima da njihov dan bude kao iz snova.

- Radimo sve, od sređivanja papira za matičara, pozivnica, cvijeća, glazbe, sve. No ne mora se sve i uzeti. Naši parovi uzimaju parcijalno, neki pozivnice i cvijeće, drugi glazbu, treći interijer dvorane, a stranci cijeli paket - priča. Dok osmišljavaju lijepa vjenčanja, mama je, priznaje, ne ispituje kada će i njoj organizirati svadbu. O svojim vezama nerado govori, ali rado kaže da je zbog ljubavi spremna rušiti svjetove. U vezama joj je najvažnija iskrenost. 

- Ne igram igrice, ne znam i ne želim se tome učiti. Ne sviđaju mi se taktiziranja poput: ‘Sada baš neću odgovoriti na poruku, neću se javiti’. Strastvena sam u svemu, poslu, obitelji, ljubavi, prijateljstvu. Ne mogu skrivati osjećaje - kaže. Temperamentna glumica ipak pored sebe može zamisliti i nekog jako mirnog muškarca. Važno joj je samo da nema skrivanja, tajni, da su sve karte na stolu. A do trenutka kada će se majka pobrinuti i za najvažniji dan u njezinu životu, Jagoda svaki slobodni trenutak uživa u krugu prijatelja koji nisu isključivo iz glumačkih voda. One najbolje poznaje od malih nogu, s njima je odrasla. Pred njima ne skriva emocije, ni tugu ni veselje, pa ni suze.

Obitelj je njezina najjača karika   

U obitelji se posvađamo i 20 puta na dan, ali jedno bez drugog ne možemo. Jako se volimo. Jednako ću odgajati i svoju djecu, kaže Jagoda. S braćom i majkom kojoj se divi kako je izdržavala njezinu tvrdoglavost i male nevolje tijekom odrastanja.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ljepsi-sam-dok-sutim 22.09.2014.

    sta ne bi trebalo zavrsit glumacku akademiju da bi te se nazivalo glumcem?

  • melidony 21.09.2014.

    Nema straha! Samo naprijed!

  • Bezobrazno zelene 21.09.2014.

    Kad nešto stvarno želiš nebi trebalo postojati ništa što te može spriječiti da to i ostvariš. :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare