To je to što me zanima!

Japanske pahuljaste palačinke

Zašto ne biste napravili promjenu i umjesto običnih pripremili japanske pahuljaste palačinke? Lagano se pripremaju, a drugačije izgledaju i mogu se kombinirati s pekmezom, voćem...
Vidi originalni članak

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 žutanjka
  • 1/4 šalice šećera
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 3/4 šalice mješavine za palačinke
  • 4 bjelanjka

Za posluživanje: maslac, slatki sirup ili pekmez, razne bobice (kupine, maline, jagode i slično)

Za pripremu će vam trebati okrugli metalni kalupi.

Priprema:

Izmiješajte s mikserom žumanjke, šećer, mlijeko i mješavinu za palačinke u velikoj posudi sve dok smjesa ne postane kompaktna i ne nestanu grudice. 2. U drugoj posudi s mikserom istucite bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg. Pažljivo umiješajte snijeg u smjesu za palačinke i pazite da se snijeg ne rastopi.

ODLIČAN RECEPT Morate ih isprobati: Cheesecake kuglice od samo tri sastojka

Namastite dva metalna kalupa i stavite na tavu te namjestite plamenik na najmanju vatru. Napunite otprilike 3/4 kalupa s mješavinom, pokrijte tavu s poklopcem i ostavite da se kuha na laganoj vatri oko 10-ak minuta, sve dok se sredina palačinki ne bude skoro pa gotova.

Sa špatulom lagano odvojite dno palačinki od tave i oprezno ih preokrenite. Kuhajte još 5 minuta te ih poslužite s maslacem, slatkim sirupom ili pekmezom te šumskim voćem ili nekom vrstom bobica.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 01.01.2021.

    Imam negdje recept, ali nisam još pravila, u svakom slučaju odlično izgledaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare