To je to što me zanima!

Jastučići za bebe imaju štetne kemikalije koje izazivaju rak

Bebe imaju tri puta veću razinu štetnih kemikalija nego odrasli, a to se dijelom može objasniti činjenicom da vuku prste posvuda i zatim ih stavljaju u svoja usta
Vidi originalni članak

Auto sjedalice, jastučići i prijenosni krevetići samo su dio od 80 posto proizvoda za bebe koji sadrže otrovne ili neprovjerene kemikalije, pokazala je studija objavljena u časopisu Environmental Science & Technology. Čak trećina proizvoda za bebe, kao što su jastučići na kojima spavaju, sadrže klorirane ugljikovodike, koji su uklonjeni iz dječjih pidžama 1970. godine nakon što je otkriveno da kasnije izazivaju rak, objavili su znanstvenici. Uz njih, proizvodi za djecu sadrže i opasan TCEP (tris-kloretilfosfat), koji je pronađen u testiranim jastučićima, a kao karcinogen je naveden u Kaliforniji.

- Tijela beba imaju tri puta veću razinu štetnih kemikalija nego odrasli. To se dijelom može objasniti jer ona često vuku prste svuda po kući i na njih sakupljaju prašinu i kemikalije, a zatim ih stavljaju u usta - rekla je voditeljica istraživanja Sonya Lunder.


Idi na 24sata

Komentari 5

  • milky 20.05.2011.

    ja samo znam sto ih vise drzimo u pamuku oni su sve osjetljiviji.... ja sam majka curice koja ima 8 god. u tih 8 god. doktoru je otisla osim redovnih pregleda svega 5 -6 puta radi grla...mislim da je moj normalan odnos prema njoj doveo do toga... u nicemu ne pretjerujemo...

  • tigerin 19.05.2011.

    sto smo vise kakti napredniji sve vise nazadujemo. bozesacuvaj..

  • tweety! 19.05.2011.

    Ovo su čiste gluposti. Prije dvadeset i više godina znalo se puno manje pa su djeca bila zdravija i sretnija, a danas je kao sve moderno, puuunooo kvalitetnije nego prije i sve izaziva bolesti kod djece.

Komentiraj...
Vidi sve komentare