To je to što me zanima!

Jedan sat manje: Od nedjelje kreće ljetno računanje vremena

Ljetno računanje vremena 2020. godine počinje u nedjelju, 29. ožujka. Sat se pomiče u 2 sata ujutro i računa se kao 3 sata. Ljetno računanje vremena ove godine završava 25 . listopada
Vidi originalni članak

U nedjelju, 29. ožujka, ne zaboravite pomaknuti kazaljke na satu. U 2 sata ujutro sat će se pomaknuti za jedan sat unaprijed, a vrijeme u 2 sata računati kao 3, izvijestio je u ponedjeljak Državni zavod za mjeriteljstvo.

Sat se pomiče u 2 sata ujutro i računa se kao 3 sata. 

PREDOSJETILI I UPOZORAVALI Zagrepčani opisali kako su im se psi ponašali prije potresa

Ljetno računanje vremena ove godine završava 25 . listopada u 3 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata.

Sat koji se 25. listopada zbog pomicanja za jedan sad unatrag pojavljuje dva puta između dva i tri sata, označava se prvi put kao sat 2A, a drugi put kao sat 2B. 

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa našim Ćirom:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 23.03.2020.

    Fala ti Boze na duzem danu...nema mi gore kad zimi smrkne u 4 popodne

  • RenatoHorvat_1 23.03.2020.

    Molim vas, stop pomicanje sata jer ne sviđam se to satovi uvijek mijenja opet unatrag zimsko i opet unaprijed ljetno vrijeme zbog toga vidim da drugima ljudima imaju veliki problema to zdravlja. Trebalo biti bolje mišljenje nas i svima građanima to drugačije vrijeme jedno takvo jest da bi najbolje bilo pomaknuti jednom kazaljke za pola sata unaprijed i ne treba mijenjati vrijeme zimi te bismo tako dobli pola sata sunca više i ljeti, i zimi kad nam bi to najviše značilo, a između zimsko vrijeme u 02:00 sata i ljetno vrijeme u 03:00 sata prelaska u nove vrijeme na 02:30 sata to znači izjednačivanje između poluzimsko i poluljetno zajedničko vrijeme pa to je drugačije novo standardno vrijeme onda satovi više ne mijenja dvaput godišnje između ni zimsko ni ljetno vrijeme.

  • moralna vertikala 23.03.2020.

    tako treba. konacno ce dan duze trajati. vecini je bolje svjetlo navecer nego ujutro- koje se ili prespava, ili ostaje neiskoristeno putovanjem na posao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare