To je to što me zanima!

Jedite ga češće: Kupus je jako hranjiv i lagan je za pripremu

Kupus je pun vitamina i minerala, ali unatoč tome često je zanemaren. Dolazi u raznim oblicima i bojama, i može se naći u raznim jelima, uključujući kiseli kupus, kimchi i salatu od kupusa
Vidi originalni članak

Kupus je zeljasto povrće iz porodice krstašica, a u prehrani se koristi od prethistorijskih vremena. Ima ogromna ljekovita svojstva, pa se njegova konzumacija preporučuje tijekom cijele godine, a osobito tijekom zime.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kupus je nevjerojatno povrće jer ima malo kalorija i puno polifenola i antioksidansa uključujući vitamin C. Također je bogat vlaknima što ga čini zasitnijim, a može poprimiti i druge okuse što ga čini savršenim za prženje - kaže Amber Pankonin, registrirana dijetetičarka i vlasnica bloga o hrani Stirlist. 

DUGI ŽIVOT Sve blagodati D vitamina: Znate li na koje načine utječe na vas?

Može pomoći u prevenciji određenih vrsta raka i smanjiti upale.

- Antioksidansi pomažu neutralizirati slobodne radikale u tijelu koji mogu uzrokovati oksidativni stres koji može uzrokovati rak, bolesti srca ili makularnu degeneraciju. Prehrana bogata povrćem križarica poput kupusa mogla bi pomoći u smanjenju rizika od kroničnih bolesti - kaže Pankonin.

BOROVNICE, SJEMENKE... Ovih 10 supernamirnica bi svi trebali uvrstiti u prehranu: Odlične su za zdravlje i imunitet

Ne samo da je hranjiv, već je i vrlo pristupačan, jednostavan za pripremu i dostupan većini ljudi za kupnju, piše EatThis.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nap 18.02.2022.

    Pogotovo radic pun vitamina

Komentiraj...
Vidi sve komentare