To je to što me zanima!

Jednostavan recept za meksički fajitas s piletinom i paprikom

Važno je da napravite dobru marinadu za meso. Poslužite uz umak od rajčice ili guacamole. Ako volite pikantno, dodajte malo čilija u prahu ili kajenskog papra
Vidi originalni članak

Popularno meksičko jelo idealno je za ljetne dane. Vrlo je jednostavno za pripremu. Na kraju možete dodati vrhnje ili sir. Ako volite pikantno, dodajte malo čilija u prahu ili kajenskog papra.

POGLEDAJTE VIDEO: Najzdravije namirnice svijeta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:  

1/2 šalice maslinova ulja za marinadu
Žličica ulja
1/4 šalice soka od limete ( oko tri limete)
2 žlice kima 
1/2 žličice mljevenog crvenog papra
Pileća prsa
Sol 
2 svježe paprike tanko narezane
1 luk tanko narezan 
Tortilje

6 ODLIČNIH RECEPATA Sto lica tortilje: Smotaj i uživaj u taquitosima ili quesadillema

Piprema: 

Za marinadu, u velikoj zdjeli umutite pola šalice ulja, soka od limete, kim i svježu papriku. Piletinu začinite solju i paprom te je dobro uvaljajte u marinadu. Ostavite da se marinira do dva sata. Kada ste spremni za kuhanje, zagrijte žličicu ulja na velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte piletinu i pecite dok ne poprimi zlatnu boju. Ostavite da stoji 10 minuta pa je narežite na trakice. Na tavu dodajte luk i papriku i pecite dok malo ne omekša, oko pet minuta. Na kraju dodajte piletinu i miješajte dok se ne sjedine svi sastojci. Poslužite uz tortilje i umak po želji, a najbolje se slaže s umakom od rajčice,  piše Delish. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare