To je to što me zanima!

Još jedan sladoled i krema za kuhanje od soje povlače se iz prodaje zbog pesticida u aditivu

U aditivu korištenom u proizvodnji brojnih proizvoda pronašli su pesticid etilen oksid kojeg u hrani ne smije biti ni malo pa su u posljednjih skoro dva mjeseca zbog toga zabranili prodaju raznih proizvoda
Vidi originalni članak

Zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji je korišten u proizvodnji, iz prodaje se povlače Sladoled od jagode s kakao preljevom, kornet Augusto Bambo strawberry flavoured, LOT broja 02875 i roka trajanja do 25. ožujka 2023. proizvođača Kilargo iz Poljske kojeg je prodavao BOSO iz Vinkovaca, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog istog razloga, pesticida etilen oksida u aditivu, iz predostrožnosti se povlači i Provamel krema za kuhanje od soje u pakiranju od 250 mililitara sljedećih datuma roka trajanja 22. studeni 2021., 13. prosinac 2021., 24. siječanj 2022. i 14. veljače 2022., proizvođač je Alpro iz Belgije, a prodavala je Biovega iz Zagreba.

TRI VRSTE SLADOLEDA Opet pesticidi: Ovi sladoledi se povlače s polica naših trgovina

Iz Biovege se ispričavaju kupcima i pozivaju ih da kremu za kuhanje tih datuma vrate u najbližu bio&bio trgovinu, gdje će dobiti natrag novac ili zamjenski proizvod. Dodali su da ostali rokovi trajanja istog proizvoda nisu predmet ovog opoziva i ne predstavljaju rizik za potrošače.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nap 20.08.2021.

    Sve lose i sumnjive kvalitete u ducanima.toga ce nazalost biti sve vise

  • lilibet 20.08.2021.

    Dalako, jedino nisu ispravno ovi s konkretnim datum. Kaze Biovega, ovi drugi jesu. Jer nisu uzorkovani.

  • frajer_2 20.08.2021.

    Ljudi ne razumiju da se hrana namjerno povlacii, dio po dio tako da bude nestasica, jucer je bilo na tvu da nece biti graha, a ononsto ce biti kostat ce 40kn/kg, ulje poskupljuje na 16 kn litra, krumpira ce biti samo do Bozica, meso od jeseni poskupljuje jer nemaju zitarica za prehranu stoke, a i ono sto ima je poskupilo isto tako od 1.9 posljupljuje kruh jer su ulje i brasno poskupili

Komentiraj...
Vidi sve komentare