To je to što me zanima!

Kada britvica i četka zbog roka trajanja počinju 'gristi' zdravlje

Stari žileti izazivaju urastanje dlačica, a četka za kosu može postati 'gnijezdo' bacila. Četkicu za zube treba mijenjati svaka tri mjeseca jer gubi učinkovitost
Vidi originalni članak

Trenje između kože i žileta može uzrokovati neugodan osip, a vjerojatnost za iritaciju povećavaju tupe britvice, upozoravaju dermatolozi. Istrošene britvice mogu se napuniti odumrlim stanicama kože i izazvati urastanje dlaka. Zato bi se žileti trebali što češće mijenjati, i to nakon dva-tri brijanja, savjetuju dermatolozi.

Četkicu za zube preporučljivo je mijenjati svaka tri mjeseca jer inače gubi učinkovitost. Tenisice za trčanje potrebno je zamijeniti nakon što ste pretrčali od 400 do 800 kilometara, pokazalo je američko istraživanje. U suprotnom riskirate ozljede i infekcije zato što se 100 puta više plijesni nalazi u starim tenisicama nego u odvodu, pokazuju istraživanja.

Četke za kosu savjetuje se jedanput na tjedan oprati u vrućoj vodi i zamijeniti ako izgledaju oštećeno. Samo milimetar folikula kose može sadržavati 50.000 bacila, pa se potrudite da vaša četka ne bude njihovo “gnijezdo”.

Nakon 40 pranja 
grudnjak “ne radi”

Preporučuje se mijenjati grudnjake nakon 40 pranja jer se rastegnu - zato ne podupiru dovoljno dobro grudi, koje će se zbog toga opustiti.

Poslije šest mjeseci deset posto grinja

Jastuci se moraju prati svaka tri mjeseca ili mijenjati od šest mjeseci do godinu dana. Poslije samo šest mjeseci deset posto jastuka čine grinje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare