To je to što me zanima!

Kako čuvati smeđi šećer? Postoji način uz koji se neće stvrdnuti

Smeđi šećer se može brzo pretvoriti u 'tvrdu stijenu' i postati potpuno neupotrebljiv. Međutim, uz pomoć sljezovih kolačića to se neće više događati
Vidi originalni članak

Stvrdnjavanje se događa kada je šećer izložen zraku, a vlaga u melasi koja ga oblaže i održava glatkim isparava. Postoje dva trika - jedan kako to spriječiti, a drugi što napraviti ako se već stvrdnuo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako biste spriječili da se smeđi šećer stvrdne jednostavno stavite jedan ili dva velika sljezova kolačića u vrećicu ili posudu s njim. Šećer će upiti vlagu iz bijelog sljeza, koji održava šećer mekanim.

Ako je prekasno odnosno smeđi šećer se već stvrdnuo, jednostavno ga stavite u posudu za mikrovalnu pećnicu i pokrijte vlažnim papirnatim ručnikom. Stavite u mikrovalnu u intervalima od 20 sekundi dok ne omekša, piše forkly.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 28.07.2021.

    Nema do obicnog

  • 27.07.2021.

    Nema se kad stvrdnuti, obožavam ga uz kavu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare