To je to što me zanima!

Kako izgleda sreća? Zna dječak koji je završio s kemoterapijom

Bilo je strašno teško čuti riječi liječnika "Vaš sin ima rak " ali sada gledam kako je moj devetogodišnak bolest pobijedio i odradio kemoterapiju s osmijehom na licu i visoko uzdignute glave, kaže njegova mama Ashley
Vidi originalni članak

Teško da ste znali što je prava sreća ako niste vidjeli video devetogodišnjaka koji plače od sreće što više nema rak i što su tablete kemoterapije koje će taj dan popiti vjerojatno i zadnje, nakon pune tri godine borbe, napisala je u svom Facebook postu mama dječaka Stevena, Ashley Cotter

Budući da video na kojem je mališan sa svojom zadnjom tabletom nema zvuk, majka Ashley je dodala i kako se "njegova sreća u tom trenutku vjerojatno može osjetiti" - a ona kaže da je njoj "prošla subota kad je uzeo svoju zadnju terapiju najljepši dan u životu".

VIDEO DJEČAKA POGLEDAJTE OVDJE:

Steven je liječenje počeo 29. kolovoza 2016., tri dana nakon što mu je dijagnosticirana leukemija. U protekle je tri godine više puta dobivao transfuziju krvi zbog niskih trombocita, liječio se s različitim tretmanima, a mnoge je dane svog djetinjstva proveo po bolničkim krevetima. 

Kemoterapiji je zadnjih godinu i pol bio podvrgnut svakodnevno, sve do nedavno, kad je popio i posljednju tabletu.

- Bilo je strašno teško čuti riječi liječnika "Vaš sin ima rak " ali sada gledam kako je moj devetogodišnji dječak pobijedio tu groznu bolest i odradio kemoterapiju s osmijehom na licu i visoko uzdignute glave - rekla je ushićeno mama za ABC News.

A te su subote, koju će sigurno pamtiti doživotno, Stevenovi roditelji pred njega na stol poslagali hrpu praznih kutija tableta koje je u tri zadnje godine popio - gledajući tu 'hrpicu' Steven se nije trudio suspregnuti suze radosnice, pogotovo nakon što je shvatio da je stvarno gotovo.

Dok je uzimao posljednju tabletu, obitelj mu je pljeskala i bodrila ga, a njegova majka kaže kako "on sad napokon može sanjati o budućnosti, kako bi djeca njegovih godina i trebala.

- Uvijek je govorio da bi htio biti košarkaš i vrlo je strastven u vezi toga, a to ga je držalo da raku ne dopusti da pobjedi. Dobro je igrao i pobijedio je! - rekla je presretna majka. 

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 21.12.2019.

    ma nema tu happy enda kad dobiš rak, ovakve bajke mogu samo naivni progutati, a kemoterapija je samo dodatna patnja i zlo. Nešto slično ko i lobotomija šta su radili doktori, nasilna metoda koja nema učinka.

  • 21.12.2019.

    Sunce malo.

  • Migli 21.12.2019.

    Srce malo hrabro!Pogledaj ti taj osmijeh pun svega.Sretno lave!🍀💚

Komentiraj...
Vidi sve komentare