To je to što me zanima!

Knjižica o makrobiotici, sirovoj hrani i veganstvu sutra na dar svim čitateljima 24sata

Osim recepata za ukusna jela, donosimo na čemu se sve temelji 'plant based' prehrana te kako su ekološki uzgoj, cjelovite i raznovrsne namirnice ključni za zdravlje ljudi...
Vidi originalni članak

Ne postoji jedna namirnica koja dovodi do savršenog zdravlja, ali namirnice s različitim svojstvima, vitaminima, mineralima, bojama i okusima, u kombinaciji dovode do zdravlja. Sve bitno o sirovoj hrani, makrobiotici i veganstvu saznajte u knjižici koju darujemo uz 24sata u utorak, 1. ožujka, na 24 stranice.
Kad govorimo o biljnoj prehrani, govorimo o kombinaciji prvenstveno svih prehrambenih skupina, a to su žitarice, grahorice, sjemenke, orašasti plodovi i, najvažnije, voće i povrće. 
Njihova svakodnevna zastupljenost naše je najveće oružje. Biljna hrana poboljšava probavu i daje energiju. Održava zdravu tjelesnu težinu, smanjuje upale i potrebu za lijekovima te snižava tlak, a kosi i koži daje sjaj. 
U našem prilogu pročitajte na čemu se sve temelji "plant based" prehrana, veganska jela po godišnjim dobima, ali i kako hrana može biti u funkciji zdravlja te kako su ekološki uzgoj, cjelovite i raznovrsne namirnice ključni za zdravlje. Donosimo i sve prednosti namirnica bez laktoze te kako proizvodi od soje i orašastih plodova daju lakoću poslije obroka. No, osim mnogobrojnih savjeta, u knjižici imamo recepte za pripremu ukusnih i zdravih jela. Kako napraviti salatu od korjenastog povrća s preljevom od hrena, ciklu sa zobenim vrhnjem, sirovi tart od limuna, egzotični smoothie s crvenom narančom...

Idi na 24sata