To je to što me zanima!

Kolika je partneru plaća ne zna čak svaki drugi u vezi ili braku

Gotovo dvije trećine parova raspravljaju o financijama, žene su sklonije praćenju partnerove plaće nego muškarci, a mnogi se srame razgovarati o zaradi
Vidi originalni članak

Samo 56 posto parova zna visinu dohotka vlastitog partnera. Žene češće znaju koliko zarađuju njihovi supružnici nego obrnuto - 60 posto žena se tako izjašnjava, dok svega 52 posto muškaraca zna iznos plaće svoje bolje polovice. Mnogi parovi srame se govoriti o financijama, što je jedna od životnih prekretnica, poput zajedničkog useljavanja, zaruka i planiranja djece.

Rezultati su to istraživanja britanske kreditne agencije Noddle provedenoga na 2000 ljudi. Manje od dvije trećine raspravljalo je o novcu prije zajedničkog života, a samo četiri od deset ispitanika priznaju da su razgovarali o financijama nakon saznanja da očekuju prinovu, piše Daily Mail.

Pomalo optimistično, četvrtina vjeruje kako partner nema dugova, ali i da bi zasigurno prekinuli vezu da doznaju suprotno. Dok se čuvanje informacija o zaradi čini kao iskušenje, ono također može imati štetan učinak na financijske odluke, ali i na vezu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • medenna 03.09.2015.

    ma sta se ima ko sramit. svi oni koji posteno zaradjuju za kruh se nemaju cega ustrucavat priznati. i financije su dio braka i veze.

  • ibee 03.09.2015.

    ne kuzim kakav je to onda brak

  • sdfghjmkhtgrfedefrgthnjmhgfr 03.09.2015.

    Kod nas je suprotno, svi imaju neke zajedničke račune, dižu bez imalo beda s tuđeg računa novce u banci(mene bi bilo sram dizati makar mi bio suprug, imam svoju karticu)pa im onda banke krive kad ti novci nestanu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare