To je to što me zanima!

Kopernik je Saturn uočio čak 29 godina prije objave nove teorije

Pjevačica Beyonce Knowles prvi je put nastupila i napunila zagrebačku Arenu 26. travnja 2009. godine, a na ovaj datum utemeljen je i prvi Hrvatski građanski športski klub
Vidi originalni članak

Prvi javni sastanak sportaša grada Zagreba bio je 9. travnja 1911. godine s ciljem osnivanja novog hrvatskog nogometnoga kluba. U to su vrijeme u Zagrebu postojala tri nogometna kluba - HAŠK, Concordia te Croatia. Nakon tog sastanka nastao je prvi Hrvatski građanski športski klub, koji je utemeljen 26. travnja 1911. godine.

Građanski je svoje prvo prvenstvo, kao i prvenstvo Jugoslavije, osvojio 1923. godine pod vodstvom engleskog trenera Arthura Gaskella. Modri klub kroz povijest je nekoliko puta mijenjao ime. Nosio je ime Dinamo, HAŠK Građanski, Croatia, a trenutni službeni naziv kluba je GNK Dinamo.

Beyonce u zagrebačkoj Areni

Pjevačica Beyonce Knowles prvi je put nastupila i napunila zagrebačku Arenu 26. travnja 2009. godine. Odaziv na koncert bio je velik, a desetak dana prije prodano je malo više od 18.000 karata, dok je na sam dan koncerta u prodaju pušteno još 240 karata. Zagrebačkim koncertom počeo je europski dio Beyonceine turneje "I Am…", koja je predstavljala njezin alter ego Sashu Fierce, koju je Beyonce kreirala prilikom stvaranja hita "Crazy In Love". Koncert je otvorila tom pjesmom..

Kopernik uočio Saturn

Poljski astronom Nikola Kopernik objavio je svoju teoriju heliocentričnog sustava 1543. godine u djelu "O vrtnji nebeskih tijela". Kopernikova otkrića sežu 29 godina prije objavljivanja njegova djela. Dana 26. travnja 1514. godine prvi put je uočio Saturn. 

Više vremeplova pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare