To je to što me zanima!

Korištenje kontracepcijskih pilula utječe na izbor partnera

Kontracepcijske pilule mijenjaju hormonalnu ravnotežu žene zbog čega je tijekom cijele godine privlače pouzdani i brižni muškarci koji bi mogli biti jako dobri očevi
Vidi originalni članak

Žene koje koriste kontracepcijske pilule odabiru pouzdanog i brižnog partnera, a klone se zločestih dečki sklonih avanturama, otkriva britanska studija provedena na 2519 žena. Nastojeći otkriti koliko su žene doista sretne u vezama ustanovili su da korištenje kontracepcijskih pilula utječe na ženin izbor muškaraca. Pilula utječe na hormonalnu ravnotežu žene zbog čega ih nesvjesno privlače pouzdani muškarci koji će biti dobri očevi. 

Žene koje su na piluli također pokazuju slabije seksualno zadovoljstvo. One smatraju da su njihovi partneri manje atraktivni i uzbudljivi u krevetu, za razliku od onih žena koje ne koriste kontracepcijske pilule, potvrđuje istraživanje. Međutim, žene koje koriste pilulu svoje muškarce smatraju vjernima i svojom potporom.

Prirodna ravnoteža hormona tijekom mjeseca se mijenja i podiže ženino zanimanje za alfa muškarce, koji imaju dobre gene, i to u vrijeme ovulacije. Ostale dane njeno zanimanje pobuđuju pouzdani muškarci.

- Korištenje pilule mijenja ženin izbor. Metoda kontracepcije bez hormona nekoliko mjeseci prije vjenčanja može biti jedan od načina da se žena sama uvjeri koliko je partner zaista privlači - ističe voditelj istraživanja dr. Craig Roberts. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • diesel9 13.10.2011.

    eto ima id. strane ha ha i pilulama http://www.24sata.hr/zdravlje/pilula-mijenja-nacin-pamcenja-koje-postaje-vise-emocionalno-234504

  • diesel9 13.10.2011.

    idem po pilule,za odabir savrsenog muskarca...

  • user_128917 12.10.2011.

    nikad ih nisi koristila ali znaš da je ovo gore laž? na temelju šestog čula to znaš? ili si se samo išla pohvaliti kako imaš pravog muškarca? :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare