To je to što me zanima!

Kožu sa psorijazom umirit će bogate hidratantne kreme

Ljuskavost kože i crvenilo karakteristični su za poremećaj psorijaze, koji može proći i sam, s vremenom, no za to je potrebno manje stresa i alkohola, a stanje će olakšati guste kreme
Vidi originalni članak

- Tipični ciklus stanica kože traje tri do četiri tjedna, ali onima s psorijazom može potrajati puno manje, od tri do sedam dana. To  rezultira vidljivim crvenilom i ljuskanjem kože - istaknula je britanska dermatologinja Anjali Mahto.

Što se tiče njege kože, predlaže hidratantne formule koje mogu pomoći ublažiti i omekšati suhe i dijelove koji se ljuskaju.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti hiperpigmentacije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad stignu izuzetno hladni dani i temperature zraka oko nule, obično se psorijaza pogorša, no ciljanom njegom moguće je smanjiti probleme.

- Koristite hidratantne i bogate kreme za ublažavanje suhoće kože, obratite pažnju na sastojke poput glicerina, petrolatuma, shea maslaca i ceramida. Svi oni sprječavaju daljnji gubitak vode s površine kože i smiruju kožu te smanjuju suhoću - zaključuje Mahto za Vogue.

KONCENTRACIJA JE VAŽNA Anti-age u bočici: Deset super seruma za mladolikost kože lica

Psorijaza se smatra kroničnim stanjem, što znači da se može kontrolirati, ali zapravo ne i izliječiti. Iako, stanje kod mnogih prolazi samo od sebe, s godinama, smanjenjem nivoa stresa i konzumacije alkohola.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare