To je to što me zanima!

Kremasta juhu od batata i kobasica: Jako ukusna i mirisna

U zimskim mjesecima ljudi će rado pojesti kremastu juhu koja će tijelu donijeti obilje nutrijenata i okrijepiti dušu, a upravo je takav recept za juhu od batata
Vidi originalni članak

Uz dodatak sezonskog povrća i kelja te mekanog bijelog graha, ova juha može postati veganska ako umjesto kobasice za kuhanje koristite biljne zamjene i vege kobasice.

POGLEDAJTE VIDEO: Preslatki dikobraz jede batat za večeru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječ je o jednom od onih recepata koji će vam se toliko svidjeti da ćete ga često spravljati ili čak uvrstiti u redovni jelovnik, piše Gimmesomeoven.

Prikladno je za ljude koji jedu meso, ali i vegane i vegetarijance jer vam ostavlja slobodu da sami dodate sastojke po ukusu. Osim što je prava zimska juha koja donosi toplinu i utjehu, uz dodatak sezonskog povrća i malo graha koji donose proteine, izvrstan je izvor vlakana i drugih hranjivih tvari koje nam trebaju.

ZA PRSTE POLIZATI! Recept za ukusne i sočne pileće batke koje morate isprobati

Umjesto vrhnja za kuhanje, posebnu svilenkastu teksturu juhi će dati kokosovo mlijeko, a dodatni je bonus što je spremna za konzumaciju za samo pola sata.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 par kobasica za kuhanje po želji (ili veganskih kobasica)
  • 1 luk, sitno sjeckani
  • 6 režnjeva češnjaka, sitno sjeckanog
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 5 listova svježe kadulje
  • 2 mrkve, rezane na tanke prutiće
  • 700 gr batata, narezanog na kockice
  • 1 i 1/2 žlica dimljene paprike
  • 1 konzerva bijelog graha
  • 1 konzerva kokosovog mlijeka
  • 2 šake svježeg kelja, rezanog na trakice
  • sol, papar

ZANIMLJIVI OKUSI Recept za govedinu s đumbirom i sezamom koji će vas oduševiti

Priprema:

U velikom loncu na srednjoj vatri zagrijte žlicu ulja te prepržite kobasicu sjeckanu na kockice. Kad dobije smeđu koricu i ispeče se, prebacite kobasicu u posebnu posudu, a na masnoću preostalu od pečenja dodajte još jednu žlicu ulja te luk i češnjak. Dinstajte luk dok ne omekša, pa dodajte češnjak i miješajte dok ne zamiriše. Ulijte temeljac, dodajte kadulju, mrkvu, batat, grah i dimljenu papriku i dobro promiješajte, te u smjesu ubacite pola pečene kobasice. Smanjite vatru i ostavite da krčka u poklopljenom loncu 15 minuta ili dok krumpir ne omekša.

Dodajte kokosovo mlijeko, svježi kelj te začine i miješajte još dvije minute dok kelj omekša, a potom ga uklonite iz juhe i bacite. Kušajte juhu i doradite začine, a servirajte toplo uz dodatak preostale kobasice.

ODLIČAN SPOJ OKUSA Recept za fantastične buhtle od meda, češnjaka i ružmarina

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 05.02.2022.

    Volim juhu od batata ukusna

Komentiraj...
Vidi sve komentare