To je to što me zanima!

Kreme od jogurta i sira slasticama daju svjež okus

“Pomoćni” materijali poput piškota, čokoladnih mrvica te kakaa u prahu pretvorit će domaće ljetne slastice u prave slastičarske kreacije.
Vidi originalni članak

Neodoljive voćne kreacije, umotane u košarice od prhkog tijesta koje nestaju u jednom zalogaju, razveselit će sve obožavatelje ljetnih okusa. Osobito one koji uživaju u svježem domaćem, ali i egzotičnom voću. Izbor krema kojima ćete nadopuniti njihov okus ovisi i o samom odabiru voća: jednostavne, instant-kreme iz vrećice izaberite za “obično” voće poput jagoda, banana i kivija. No za slatko bobičasto, poput borovnica i ribizla, iskušajte kreme od svježeg sira ili jogurta. Uz dodatak gustina, mliječne kreme će očvrsnuti, što će olakšati rezanje ljetnih delicija. Servirate li ih u rashlađenim čašama uz dodatak tučenog vrhnja i sladoleda, oduševit ćete i najprobirljivije goste.“Pomoćni” materijali poput piškota, čokoladnih mrvica te kakaa u prahu pretvorit će ljetne slastice u prave slastičarske kreacije. Intenzivni okusi kave ili gorke čokolade ublažit će slatkoću tiramisua, a sladoledni biskviti rashladiti i najtoplija ljetna poslijepodneva.
DOMAĆA SLADOLEDNA TORTA
Sastojci: 9 jaja, 10 žlica šećera u prahu, 3 žlice brašna, 20 dag maslaca, 20 dag čokolade za kuhanje, 2 dl slatkog vrhnja, rum
Priprema: Istucite 3 žumanjka i 3 žlice šećera te im dodajte 3 žlice brašna, prstohvat praška za pecivo i snijeg od 3 bjelanca. Smjesu ulijte u kalup obložen masnim papirom i pecite 15 min. na 200C. Izradite 6 žumanjaka i 3 žlice šećera te im dodajte izrađeni maslac i 20 dag otopljene čokolade. Načinite snijeg od 6 bjelanjaka i 4 žlice šećera pa dodajte smjesi od žumanjaka. Namažite kremu preko biskvita te završite slojem slatkog vrhnja. Ohladite.
VOĆNE KOŠARICE S PUDINGOM
Sastojci: 200 g oštrog brašna, 100 g maslaca, 80 g šećera, 1 jaje, 1 vrećicPriprema: Maslac izmrvite s brašnom, dodajte šećer te jaje i zamijesite prhko tijesto. Ostavite ga da se hladi u hladnjaku oko pola sata te razvaljajte na debljinu od oko 0,5 cm. Kalupe namažite maslacem i pobrašnite pa obložite tijestom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200C oko 15 min. Košarice ohladite te napunite pudingom izrađenom prema uputama na vrećici. Ukrasite sitno narezanim kivijem, breskvama ili bobičastim voćem.
HLADNA KREMA S PIŠKOTAMA
Sastojci: 1 vrećica tiramisua u prahu, 200 ml mlijeka, 150 ml vrhnja za šlag, 2 žličice narančina soka, 1 žlica instant-kave, piškote
Priprema: Napravite smjesu od mlijeka, vrhnja za šlag i tiramisua u prahu. Instant-kavu rastopite u 2 žličice tople vode te je uspite u prethodno pripremljenu kremu. Izmrvite piškote na krupnije komade te ih poškropite sokom od naranče. Čaše za sladoled ili martini napunite tiramisu kremom te izmrvljenjim piškotama.Ukrasite tučenim vrhnjem ili šlagom te pospite kakaom u prahu i čokoladnim mrvicama. Prije posluživanja ohladite.
SLASNI KOLAČ S JAGODAMA
Sastojci: 3 jaja, 100 g šećera, 500 g mekog brašna, 2 žlice kakaa u prahu, 2 vrećice pudinga od jagode, 800 ml mlijeka
Priprema: Pjenasto izmutite žumanca i šećer te im postupno dodajte brašno i kakao. Umiješajte pjenu od žumanaca. Smjesu pecite u namašćenom i pobrašnjenom limu na 180C oko 15 min. Prašak za puding izmiješajte sa 30 g šećera i 100 ml mlijeka te ulijte u preostalo zakipjelo mlijeko, miješajte i kuhajte nekoliko minuta. Puding prelijte preko biskvita i pustite da se ohladi. Ukrasite tučenim vrhnjem i jagodama.





Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare