To je to što me zanima!

Kruh od ananasa i slanine će vaše nepce oduševiti okusima

Klasični kruh od ananasa u ovom receptu nudi slatke, slane i ljute arome koje će stvoriti savršenu harmoniju okusa, a priprema se vrlo jednostavno i u samo jednoj zdjeli
Vidi originalni članak

Riječ je o slanom obroku koji će jednako oduševiti kao ručak ili večera u iznenađujućoj kombinaciji okusa. Priprema je jednostavna, a sretna je okolnost i ta što vam ne treba previše sastojaka ni posuđa, pa poslije nemate previše posla sa čišćenjem kuhinje, piše Food52.

POGLEDAJTE VIDEO: Ne perite hranu sapunom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci

Za kruh:

  • 170 grama punomasnog mlijeka
  • 75 grama biljnog ulja
  • 1 i 1/2 žlica meda
  • 3 velika jaja
  • 2 i 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica košer soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 240 grama konzerviranih komadića ananasa u jakom sirupu, ocijeđenih i nasjeckanih
  • 250 grama slanine narezane na kockice
  • 290 grama višenamjenskog brašna
  • prstohvat soli

Za glazuru:

  • 84 grama meda
  • 1/2 žličice pahuljica crvene paprike
  • 2 žličice ljutog umaka, ili po ukusu

LAKA PRIPREMA Recept za ukusni složenac od mljevenog mesa, sira i tikvica

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namažite kalup za kruh omekšalim maslacem. Obložite dno listom papira za pečenje. U velikoj zdjeli umutite mlijeko, ulje, med i jaja. Dodajte prašak za pecivo, sol i papar, snažno miješajući da se sve dobro sjedini. Savitljivom lopaticom umiješajte slaninu. U drugoj zdjeli dobro pomiješajte brašno i ananas, a zatim sve pomiješajte sa mokrim sastojcima. Na taj način većina ananasa može biti obložena brašnom prije nego što se uklopi u mokre sastojke, što će spriječiti da potone tijekom pečenja.

Prebacite tijesto u pripremljenu tepsiju i pecite 55 do 65 minuta. Čačkalicom isprobajte je li kruh pečen. Izvadite kruh iz pećnice i pustite ga da se ohladi desetak minuta prije nego što ga izvadite iz kalupa.

ODLIČNI ZA CHEESECAKE Recept za domaće 'Digestive' kekse, ne može jednostavnije

Za to vrijeme napravite glazuru. Zagrijte med, papričice i ljuti umak u manjem loncu na srednjoj vatri na štednjaku. Uklonite s vatre kad zakipi. Još topli kruh izvadite iz kalupa i namažite ga vrućim medom te po želji pospite s malo pahuljica morske soli. Poslužite toplo sa slanim maslacem i dodatno prelijte vrućim medom.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare