To je to što me zanima!

Kućne obrve: Kako ih srediti, a da ne napravimo mega grešku?

Obrve su osjetljivi dio lica, ali navikli smo da ih imamo uredne i počešljane, jer ipak one licu daju okvir, no svako malo treba ih srediti na način da ne pretjeramo u čupanju i skraćivanju
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Watercolor-blocked: Smokey eyes inspiriran vodenim bojama

Devedesete su bile vrijeme ludo počupanih obrva, no nije vrijeme da istražujemo taj retro trend, već ih samostalno uredimo i ne pretjeramo u skraćivanju. Polako rastu, no pritom brzo mijenjaju oblik, naročito ako je riječ o čupavim obrvama koje strše na sve strane. Zato se treba fokusirati samo na ono bitno, kao što je održavanje prirodnog oblika.

I ONA JE U ISTOM PROBLEMU Kylie Jenner tijekom izolacije pušta kosu, nema duge nokte...

- Predlažem da održavate oblik samo pincetom, nipošto nemojte probati mijenjati oblik. Jedino što sada možete napraviti je čupkanje obrva koje su izvan oblika - predlaže vizažistica Ena Čavlović, vlasnica make-up studija EnArt.

Možete pritom koristiti i male škarice za nokte.

- Malim škaricama porežite one obrve koje strše iz obrve, no prvo ih počešljajte, kako biste vidjeli prirodan smjer. Pratite oblik obrve. Ovo pravilo vrijedi za dlačice i koje rastu unutar oblika, koje ne smijete čupati, kako ne biste napravili rupu - savjetuje Čavlović.

SVAKA IMA SVOJ RITUAL Tri dermatologice otkrile svoje dnevne i večernje beauty rutine

Najbolja stvar za rast obrvi je ricinusovo ulje.

- Ovo ulje potiče rast dlake u korijenu, no prije nanašanja predlažem da napravite piling obrve, kako bi nutrijenti što bolje ušli u kožu - ističe vizažistica i stručnjakinja za oblikovanje obrvi.


Mnoge žene ujedno koriste boju za kosu na obrvama, naročito ako ima sijedih, no prije toga treba napraviti jedan ključan tretman.

- Ukoliko ste se odlučili na bojenje obrva bojom za kosu, također svakako napravite piling prije toga. Dobro ih očistite, kako biste maknuli svu masnoću s kože ispod obrva. Jedino tako obrve će imati ujednačen ton - upozorava Ena.

Ovrne su okvir lica i trendovi nalažu prirodan oblik, koji u principu najbolje pristaje licu. Treba se fokusirati na eliminaciju samo suvišnih dlačica i eventualno skraćivanje, kako bi ostale lijepe i skladne. Treba obratiti pažnju i na činjenicu da obrve nisu jednake, već samo slične, jer lice nije simetrično.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Watercolor-blocked: Smokey eyes inspiriran vodenim bojama

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Lola. 08.04.2020.

    Ne znam kako smo prije preživljavale bez ovih savjeta...mislim stvarno..?

  • NaCl na Ranu 08.04.2020.

    Haha...sad će svega biti..

  • 08.04.2020.

    Ove cupave su mi ajme meni...takodjer i one pre tanke, pricupane a i pre debele nacrtane...neka sredina naj lipsa

Komentiraj...
Vidi sve komentare