To je to što me zanima!

Kvarner je deveta najpovoljnija destinacija za odmor Britanaca

Pristupačnost hotela, hrane i ostalih svakodnevnih stvari je najizraženija u španjolskom Costa del Solu gdje su prosječni dnevni troškovi oko 350 kuna
Vidi originalni članak

Recesija je spustila cijene u Španjolskoj za gotovo 36 posto u protekle četiri godine, zbog čega je postala najpovoljnija turistička destinacija Britancima, pokazala je anketa Post Office Travel Moneya. Pristupačnost hotela, hrane i ostalih svakodnevnih potrepština najizraženija je u španjolskom Costa del Solu gdje su prosječni dnevni troškovi oko 350 kuna. Hrvatska, točnije Kvarner, je deveta najpovoljnija lokacija s prosječnim troškom od 610 kuna. Daleko najskuplja destinacija je Miami na Floridi, gdje za odmor ljudi na dan potroše više od 800 kuna. Španjolce u stopu po cijenama prate Bugari, a relativno povoljan odmor je i u Portugalu. Povoljnije ponude od Hrvatske imaju još Grčka, Dubai, Malta, Turska i Cipar.

- Španjolska ima vrlo dobru ponudu, a cijene su u stalnom padu. Španjolci su pronašli način kako da se nose s krizom, smanjili cijene i privukli turiste natrag - rekao je glasnogovornik The Travel Association-a Sean Tipton.

Španjolska definitivno prednjači po padu cijena sa 36 posto, a slijede ju Turska sa 13 posto, Egipat sa 12 posto te Grčka i SAD sa 10 posto.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare