To je to što me zanima!

Lagane i superfine slastice od čokolade, voća i vrhnja

Mousse od čokolade i/ili voća brzo se i jednostavno priprema, a cijela obitelj će uživati u njegovu izgledu i osvježavajućem okusu
Vidi originalni članak

Jednostavni i ukusni mousse (pjenica) dolazi iz Francuske, a danas ide u red najpoznatijih a la minute deserata koji dolaze na stol izravno iz hladnjaka. Priprema je jednostavna, a jaja i vrhnje su osnovni sastojci, čiji se okus obogaćuje čokoladom ili voćem. Svi sastojci se zasebno miješaju u pjenastu teksturu, a zatim se stapaju u jednu slasticu. Ovisno kako mousse pripremate, on može biti lagan i niskokaloričan, ali i prilično težak i zasitan. Najpopularniji je mousse od čokolade, koji možete pripremiti samo od čokolade i istučenih bjelanjaka. No okus će biti bogatiji dodate li vrhnje, žumanjke, maslac i liker te ga ukrasite šlagom, sjeckanim orašastim plodovima ili preljevom od vanilije. Za lagani i niskokalorični mousse poslužite se voćem. Baza može biti jogurt ili vrhnje u koje se dodaje izmiksano ili izrezano voće. Umjesto svježeg voća možete se poslužiti i voćem iz konzerve, ali i džemovima i marmeladama. No pjenica se može pripremiti i bez jaja i/ili tučenog vrhnja. Tada u pripremi pjenice rabite želatinu. Puninu okusa daju joj alkoholna pića poput konjaka ili različitih vrsta likera. Uz pjenice različitih okusa, umjesto žlice, poslužite hrskave kekse, makrone ili praline različitih okusa koje prilagodite uz okus pjenice.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mateo4x4 26.12.2007.

    Njam čokolada... ipak ništa nije dobro pretjerati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare