To je to što me zanima!

Liječnik trčao s maskom 35 km i srušio mit o zasićenosti kisikom

Tijekom trčanja izvijestio je da mu maska nijednom nije spala, a razina kisika je cijelo vrijeme kad bi pogledao bila na 98 posto. Nada se kako to može ohrabriti ljude na nošenje maski kako bi ostali sigurni
Vidi originalni članak

Britanski liječnik iz Yorkshirea odlučio je stati na kraj nagađanjima da maske ometaju dotok zraka te je zbog toga s njom otrčao 35 kilometara.

Tom Lawton je liječnik na odjelu intenzivne njege u Bradford Royal Infirmary i liječi pacijente s koronavirusom.

Pogledajte video: Gdje sve trebamo nositi masku?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pišući na Twitteru,  Lawton je objasnio da je vidio 'najgore što koronavirus može učiniti'.

Kako bi razotkrio mit da nošenje maske za lice smanjuje razinu kisika i potaknuo ljude da da nose maske kad izađu iz kuće, Lawton je odlučio trčati na posao dok nosi masku.

Lawton je također pokrenuo GoFundMe stranicu namijenjenu za prikupljanje novca prije utrke za Trussell Trust, koji vodi banke hrane za potrebite diljem Velike Britanije.

'Snažno se zalažem za sve što nas može učiniti sigurnima', napisao je Lawton na stranici GoFundMe.

ŠKOLA DISANJA NA RIBNJAKU 'Pravilnim disanjem može se izbaciti oko 250 otpadnih tvari'

Dodao je kako ga uznemiruju dezinformacije koje su plasirane oko razine kisika pri nošenju maski, kao i zbunjujuće poruke kad ih treba nositi.

Lawton koji je nekoć bio triatlonac zbog pandemije je ispao iz forme, pa je sada odlučio 'ubiti dvije muhe jednim udarcem' te otrčati na posao s maskom i mjeračem kisika.

ANTITIJELA BRZO NESTAJU 'Imunitet ne traje dugo, ali kod nas nitko nije dvaput zaražen'

Pokazao je kako mu maska tijekom trčanja nije spala, a razina kisika stajala je na 98 posto svaki put kad bi provjerio. Slobodno to pripomenite svakom tko vam kaže da se kroz masku ne može disati te ostanite sigurni, poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Rara Avis_1 24.07.2020.

    Ne treba mi nitko mjeriti niti govoriti imam li dovoljno ili ne zraka pod maskom...vjerovali ili ne točno osjetim i sama...da nemam!

  • Ovca007_1 24.07.2020.

    To je onaj prodavac tepiha sto u slobodne vrijeme radi i kao Syrian Observer Center

  • julijana61 24.07.2020.

    Trčao je sa maskom????A zašto????Pa madka se nosi samo u zatvorenom prostoru.....kakve su ovo pričice???To nitko pametan nebi napravio,a najmanje liječnik...ovo su floskule...

Komentiraj...
Vidi sve komentare