To je to što me zanima!

Lijekovi za rak uspješno liječe bolesti srca i njegovo zatajenje

Inhibitori histon deacetilaze smanjuju prošireno srce na normalnu veličinu i jačaju oslabljenje srčane funkcije, a mogli bi pomoći milijunuma koji čekaju transplantaciju
Vidi originalni članak

Lijekovi  HDACi ili inhibitori histon deacetilaze koji se koriste u terapiji pacijenata oboljelih od raka poput limfoma, pokazali su se vrlo korisnima za pacijente sa srčanim oboljenjima, objavili su znanstvenici Sveučilišta Texas. Objasnili su kako bi to moglo biti inovativno i vrlo učinkovti oblik liječenja za stanje proširenog srca i srčanog zatajenja, jednog od najčešćih razloga primitka pacijenata u bolnice.

Iako se oslabljene funkcije liječe brojnim lijekovima i ako je neophodno transplantacijom, stopa smrtnosti tih pacijenata je vrlo visoka.

- Nakon testiranja lijeka primijetili smo da se prošireno srce vratilo na gotovo normalnu veličinu a funkcije srca se obnovile - rekao je za Daily Mail voditelj istraživanja, dr. Joseph Hill.

Znanstvenici se nadaju kako će se HDACi moći uskoro koristiti kako bi se "popravila" srca pacijenata oštećena nakon infarkta i drugih bolesti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare