To je to što me zanima!

Limun dulje traje ako ga čuvate u maslinovu ulju

Želite li sačuvati limun, dobro ga operite i zarežite na četiri dijela. Posolite ga i skupite opet u cjelinu. Dodate li maslinovo ulje, trajat će šest tjedana
Vidi originalni članak

Želite li sačuvati limun, dobro ga operite i zarežite na četiri dijela. Posolite ga i skupite opet u cjelinu. Posložite ga u staklenku i prelijte sa 3 žlice maslinova ulja. U staklenci redajte limun i maslinovo ulje. Prelijte vrućom vodom, dobro zatvorite i ostavite da stoji šest tjedana na hladnome mjestu. Limun će sačuvati aromu i, mnogo važnije, i svoje vitamine. Sve osim vitamina C, koji je osjetljiv na svjetlo pa će se raspasti nakon osam sati.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lucarelli 14.09.2007.

    super je ovo...nakon maslina u maslinovom ulju, majoneze s maslinovim uljem, krema i šampona s maslinovim uljem, sad imamo i limun s maslinovim uljem. Još samo fali brusnica s maslinovim uljem i to je to...

  • StipeDS 14.09.2007.

    Vitamin C koji se raspada nakon osam sati možete sačuvati ako u ulje dodate malu žličicu. E, da u žličicu stavite sodu bikarbonu. Mali savjet zlata vrijedi, a veliki je poput velikog drveta koji raste na bespuću planina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare