To je to što me zanima!

Ljubav ide kroz želudac: Sretni parovi su u prosjeku i deblji

Oni u nestabilnim vezama koji razmišljaju o prekidu motivirani su održavanjem vitkosti radi veće mogućnosti pronalaska novog partnera, dok su oni sretni opušteni
Vidi originalni članak

Sretan brak može uzrokovati gomilanje kilograma, a zadovoljstvo u ljubavi imati negativan efekt na fizički izgled, pokazala je studija Sveučilišta Dallas koja je pratila parove četiri godine nakon vjenčanja. Razlog zbog kojeg je sreća povezana s većom težinom krije se u opuštanju, tj. činjenici da partneri koji se osjećaju voljeno vode manje računa o tome da fizičkim izgledom "zadrže" partnera, piše Daily Mail.

Do debljanja ne dolazi naglo, već tijekom vremena, dok oni u nestabilnijim ljubavnim vezama ne pokazuju tendenciju gomilanju kilograma. 

- Zaljubljeni mladenci se debljaju jer ne posvećuju toliko pažnje svom fizičkom izgledu, dok su oni koji razmišljaju o prekidu motivirani da izgledaju fit kako bi lakše pronašli novog partnera - zaključila je voditeljica studije, psihologinja Andrea L. Meltzer.

Dodaje da iako takvo opuštanje u vezi dokazuje samopouzdanje i vjeru u odnos, ono može imati negativne zdravstvene posljedice zbog većeg rizika od dijabetesa i srčanih bolesti povezanih s pretilošću.


Idi na 24sata

Komentari 76

  • little John 08.04.2013.

    moj susjed ima 150 kila sreće, neka mu.

  • ivka138 08.04.2013.

    On je debel, ja mršava...to znači da je on sretan, a ja nesretna. U mom slučaju, živa istina.

  • mindless_automata 08.04.2013.

    Nije istina!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare