To je to što me zanima!

Tek 46 posto ima višak kila, a 71 posto ih se osjeća debelo

Manjak samopouzdanja kod žena nerijetko proizlazi iz prevelike koncentriranosti na svoje nedostatke i mane, čak i ako one realno ne postoji, tvrdi istraživanje
Vidi originalni članak

Prava epidemija dismofrije, psihološkog poremećaja koji izaziva neprirodno opterećenje vlastitim izgledom, zavladala je svijetom, a podaci pokazuju da je svojim tijelom nezadovoljno 40 posto žena. Iako je 71 posto žena kazalo da se osjeća debelo, samo njih 46 posto ima višak kilograma, pokazala je anketa časopisa Glamour.

Samosažaljenje i samokritika rezultiraju vlastitim osuđivanjem svake svoje greške ili nedostatka. Žene tada počinju previše uočavati svu potencijalno opasnu, sumnjivu i neukusnu hranu. Zbog dismorfije postaju previše fokusirane na negativne stvari, a previše vjeruju i čimbenicima koji projektiraju njihove strahove i negativnosti, objašnjavaju stručnjaci.

Stručnjaci ističu da se problem može riješiti uz malo volje. Za početak bi trebalo postati dobar prema sebi, umjesto prestrog, voljeti se zbog onoga što jeste, a ne zbog onoga što niste. Tada premale traperice ili preskočeni sat vježbanja u teretani neće predstavljati problem i rezultati neće biti porazni.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • treba 22.11.2010.

    tomislave dosta mi je da slušam ljude koji ne žele jest (poput tebe) da se ne mogu zdebljati!! pa daj jedi pa ćeš se i zdebljat!! vrlo jednostavno!!

  • TomislavVidaković 14.11.2010.

    dosta vise o debeljini i takvim ljudima...kad cete vise objavit nesto o premrsavim i onima sto nemogu nabacit kilazu?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare