To je to što me zanima!

Loš spoj sastojaka: Retinol i kreme za akne ne idu zajedno

Opasne beauty kombinacije: Miješanje salicilne kiseline i retinola isušuje i izaziva crvenilo, dok benzoil peroksid i retinol međusobno poništavaju djelovanje
Vidi originalni članak

Osim izbora krema, važno i njihovo nanošenje. Dermatolozi upozoravaju kako ne idu sve kombinacije zajedno jer sastojci mogu uzrokovati crvenilo, iritaciju i oštećenja na koži. Tako se retinol i alfa hidroksilnu kiselinu ne preporučuje miješati jer iritiraju kožu, a slično djelovanje imaju glikolna i mliječna kiselina. 

Retinol i kreme protiv akni

Salicilna kiselina i benzoil peroksid najčešći su sastojci krema protiv akni, a u kombinaciji s retinolom ne djeluje najbolje na kožu. Miješanje salicilne kiseline i retinola isušuje i izaziva crvenilo, dok benzoil peroksid i retinol međusobno poništavaju djelovanje. 

Vitamin C i alfa hidroksilna kiselina

Alfa hidroksilna kiselina mijenja pH vrijednost vitamina C i čini ga neučinkovitim. Stoga je kod korištenja seruma ili krema na bazi glikolne kiseline koja je ujedno derivat alfa hidroksilne kiseline najbolje koristiti antioksidanse iz zelenog čaja, piše Allure

Limunska kiselina

Ona je sastavni dio velikog broja krema i najbolje ju je koristiti samostalno, upozoravaju dermatolozi. U kombinaciji s bilo kojim drugim preparatom može izazvati iritaciju kože. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Kalea 17.08.2014.

    Sastojci. To je ono što piše na dnu bočice a može se pročitati jedino mikroskopom. Tak ga ovaj brzo pročita na telki da ga ništ ne razmem.

  • Queen24 16.08.2014.

    Koža sve pamti i jednom će ti sve tvoje loše navike naplatiti trostruko!

  • melidony 16.08.2014.

    Puno toga ne valja na sebe metati jer koža pamti. Ne treba vjerovati svemu što lansira pohlepna farmaceutska industrija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare