To je to što me zanima!

Loše beauty navike izazivaju upalu, ječmenac, ali i alergije

"Kopanje" pincetom mamac je za infekcije, radije napravite grubi piling od šećera i kokosova ulja. Treba pripaziti i na šminku koja sadrži metale jer izaziva alergije
Vidi originalni članak

Bar jedanput ste pokušali ekspresno smršavjeti da stanete u novu haljinu, koristile maskaru iako ne miriše najbolje ili izvlačili urasle dlačice pincetom. Ove beauty navike nisu toliko bezazlene, kažu stručnjaci.

- Kratko gladovanje od tjedan dana nikamo ne vodi jer zbog omraženog jo-jo efekta vratit će se još više kilograma. Takav stres za organizam loše utječe na hormone, imunitet, srce i metabolizam - kaže nutricionistica Mirna Trumbetaš. Osim toga, sljedeći put kad posegnete za pincetom kako biste izvukli uraslu dlačicu, promislite, savjetuju iz zagrebačkoga medicinsko-kozmetičkog salona Skin. 

Kopanje pincetom mamac je za infekcije pa radije napravite grubi piling šećerom i uljem od kokosa, a iz salona imaju i nekoliko savjeta za ekstenzije za trepavice. 

- Nakon šest-osam mjeseci trepavice treba odmoriti pa skinite ekstenzije. ‘Hranite’ vlastite trepavice ricinusovim uljem kako ne bi počele ispadati - kažu.

Osjetljive oči 

Posebno su opasni proizvodi za oči jer može doći do upala i ječmenaca, a važno je i često čistiti kistove i četkice, savjetuje vizažistica Marija Butković.

Pazite na rok trajanja 

Puderi i ruževi na uljnoj bazi promijene i teksturu jer se pigmenti odvoje, kaže Butković. Treba pripaziti i na šminku koja sadrži metale jer oksidiraju i izazivaju alergije.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • otilliaOS33 14.11.2014.

    neuspjelo prikrivena reklama za medicinsko kozmetički salon Skin je prvo što mi upada u osjetljive oči.....nošenje umjetnih trepavica ili ekstenzija 6 do 8 mjeseci pa odmor?.....hvala lijepo, moje trepavice se odmaraju od rođenja do danas.....što manje šminke, zdravija koža.

  • CUKRENA. 14.11.2014.

    Uvijek isto, pa to već i vrapci na grani znaju..:)

  • funky_boy 14.11.2014.

    ...drugom riječju manite se kemije....krastavci na oko,žumanjak za kosu,banane za punije usnice...;-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare