To je to što me zanima!

Majka petorki i još troje: Sad znam neke trikove koji pomažu

Voljela bih da sam mogla malo više u njima uživati, ali stresno je i kaotično preko noći postatri majka osmero djece, kaže Kim Tucci koja je prije rođenja petorki već imala troje djece
Vidi originalni članak

Većina je roditelja već na samom početku tog životnog putovanja shvatila kako savjete o roditeljstvu svi vole dijeliti. Ipak, ako i postoje neki koji bi mogli drugima držati 'školicu roditeljstva', Australka Kim Tucci svakako je jedna od njih. 

Prije četiri godine ta je, tada majka troje djece, rodila i petorke - za čije su prirodno začeće šanse jedan prema 55 milijuna.

- Još mi je to teško shvatiti - priznaje Australka i prisjeća se kako je, nakon što je doznala da će na svijet donijeti još pet bebica, bila u šoku, ali i uzbuđena i sretna.

- Bilo je nemoguće s osmero djece predvidjeti sljedeći korak u bilo čemu - kaže Tucci.

Ona kaže i da joj je, kad se prisjeća tih prvih mjeseci života petorki, to razdoblje 'u magli'. No, priznaje, imala je sreće u toj prvoj godini, jer su obitelji pomagali i njegovatelji volonteri koji su joj dolazili pomoći sa hranjenjem i koji su bdjeli nad pet bebica kad je ona spavala.

- Voljela bih da sam mogla malo više u njima uživati, ali stresno je i kaotično preko noći postati majka osmero djece - kaže ona. .

Vojna preciznost

Petorke su sada četverogodišnjaci i svi su u siječnju ove godine krenuli u vrtić; a kako vrijeme prolazi i rutina obitelji se ustalila.

- Nakon što navršili godinu dana počeli smo manje ​​brinuti i odlučili da više ne trebamo pomoć i da možemo sami - kaže ova mama i čudi se kako joj je vrijeme proletjelo. 

MALE TAJNE Zašto su djeci potrebni rituali i kako im pomažu tijekom života

O izazovu odgoja osmero djece kaže kako je potrebno u mnogo toga uvesti vojničku točnost, preciznost i stegu, no stvari s vremenom, kaže, postaju jednostavnije.

- Ustajemo skupa, pripremamo se za vrtić, odvodimo ih, a onda ja tijekom dana imam vremena za sebe, što dugo nisam imala, sve do vrtića ove godine - priča Tucci. 

BEŠĆUTNI MONSTRUMI Postajemo okrutno društvo u kojem se tolerira mržnja...

Zbog toga se, kaže, osjeća kao da joj život ponovo počinje, no bez obzira na to što je često teško, presretna je što ima toliku obitelj. 

Nedavno je mlada mama odlučila podijeliti svoju priču i iskustvo koje sada oblikuje u knjigu sa savjetima i uputama za nove roditeljima: od hranjenja, igranja i izleta, pa do mogućih manjih nezgoda i trčanja s djecom na Hitnu.

- Pišem o svemu onom što sam ja u 13 godina roditeljstva naučila i doživjela - ispričala je Tucci za 7news, a kaže kako postoji par sitnica za koje bi rado da ih je znala prije:

- Jedna od njih je 'sprej za bube i kukce koji napravite tako što u bocu sa raspršivačem ulijete vodu i ulje lavande od koje bježe razna 'čudovišta' koja vrebaju ispod kreveta i u ormarima - kaže Tucci.

Druga stvar za koju joj je žao što nije ranije znala ima veze s učenjem djeteta da samo ide na WC:

- Nije mi palo na pamet da sve izvadim iz kupaonice prije nego ih počnem slati da idu na toalet, jer će svako dijete stvari oko njega samo ometati i na kraju će se s njima početi igrati - kaže ova mlada ali iskusna mama. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 6

  • morana1 25.02.2020.

    Hrabro se nosi s tim - čestitam! Fotka je prekrasna, djeluju sretno!

  • sanja985 25.02.2020.

    nachosi za dorucak....hm

  • MS13 25.02.2020.

    Jel Šarić otac?

Komentiraj...
Vidi sve komentare