To je to što me zanima!

Majke koje su ostale doma su sklonije tuzi od onih koje rade

Žene koje su odustale od posla kako bi se brinule o djeci bile su tužnije, nesretnije i sklonije depresiji od majki koje su radile. Stručnjaci vjeruju da je rad faktor sreće
Vidi originalni članak

Koliko su žene sretne ovisi o tome jesu li zaposlene ili ne, rezultati su studije američkog portala Gallup. Proveli su je na 60.000 žena. Ispostavilo se da su majke, koje su prestale raditi kako bi se brinule o svojoj djeci (i to mlađoj od 18. godina) češće bile tužne, ljute i pod većim stresom, nego majke koje su radile puno radno vrijeme, prenosi The Time. Također, sklonije su depresiji nego zaposlene majke, pa tako njih 28 posto boluje od depresije za razliku od 17 posto zaposlenih majki.

Majke koje rade puno ili na pola radnog vremena bile su sretnije, više su se smijale i uživale u životu nego majke koje su ostajale doma. Istraživači su zato zaključili da novac nema puno veze s duševnim stanjem čovjeka.

- Rezultati istraživanja otkrili su da rad zapravo izaziva pozitivne emocije kod žena, a 24-satna briga o djeci i domu negativne - istaknula je voditeljica istraživanja Elizabeth Mendes. 

Prijašnja istraživanja potvrdila su da su zaposlene majke sretnije i zdravije od kućanica.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mimimumu 06.06.2012.

    osobno poznajem gro žena koje su ostale doma radi djece i mogu reći da su te žene stvarno nervoznije i nezadovoljnije nego one koje su nastavile raditi ..neke jednostavno nemaju o čemu pričati nego samo o djeci jer im se osim njih apsolutno ništa drugo ne dešava u životu ..po mojem mišljenju, treba raditi, kretati se među ljudima, inače se jednostavno zatuliš i baš si iz toga razloga nervozan i nezadovoljan ..

  • Bestia feroce 04.06.2012.

    meni su moja djeca radost,a ne tuga...moja sreća i ljubav....:)

  • pingli 04.06.2012.

    ja mislim da je idealno bi bilo da žene mogu u ovoj državi radit 4ure (što sada mogu jedino ako im je dite s posebnim potrebama-divna država), tako da žena se može posvetiti svojoj dici, a opet da može održavat radnu kondiciju i zarađivati.osam sati izrabljivanja je stvarno predugo vrime izbivanja iz kuće za mizernu plaću, a uz to si premoren, ako to ne dovodi do depresije, onda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare