To je to što me zanima!

'Majmunjak': Sisak je dobio najsuvremenije dječje igralište

U vrijeme dok još čeka obnovu u razornom potresu uništenih objekata, Sisak je u središtu grada dobio najsuvremenije dječje igralište vrijedno 1,2 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Cijela površina igrališta, popularno nazvanog Majmunjak, koje je smješteno između Rimske i Radićeve ulice, presvučena je novom gumiranom podlogom, a igralište je opremljeno spravama poznatih proizvođača opreme za aktivnosti na otvorenom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako su prilikom otvorenja naglasili stručnjaci koji su sudjelovali u izradi igrališta, djeca od 2 do 14 godina, sada mogu uživati na suvremenim spravama, koje razvijaju motoričke, didaktičke i druga funkcije razvoja djeteta, pri čemu se posebno vodilo računa o sigurnosti djece. 

Neke su suvremene sprave prvi put montirana na dječjim igralištima u Hrvatskoj. Jedna od takvih je i mreža za penjanje koja je predviđena za veću djecu.

U projekt uređenja igrališta uključila se i tvrtka dm s donacijom u iznosu od 213.750 kuna, u sklopu svog natječaja "Zajedno za Petrinju, Glinu i Sisak", čiji je cilj podržati obnovu i razvoj potresom pogođenih područja. 

- Smatrali smo da je u ovoj situaciji bilo potrebno vratiti život u središte grada, te više veselja i boje, pa smo se odlučili za najbolje i najopremljenije dječje igralište koje smo mogli naći na tržištu. Projekt smo ostvarili s našim partnerima, iz dm-a i drugima, kojima zahvaljujem na suradnji. Smatram da naš grad zaslužuje ovakvo igralište. Već planiramo i uređenje igrališta na Zelenom Brijegu i u drugim dijelovima grada - rekla je prilikom otvorenja sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare