To je to što me zanima!

Majmunska veza ne 'štima' bez gledanja zalaska sunca

Kostarikanski urlikavci jako dobro znaju koliko je važno posvetiti se partneru. A od njih se lako može naučiti ponešto i o dobroj staroj romantici
Vidi originalni članak

Neobično udvaranje njeguju kostarikanski zavodnici - majmuni urlikavci. Sjedeći na grani, mužjak otvorenih ustiju simpatiji maše jezikom. Ako je privlačnost obostrana, i ženka će pozdraviti jezikom. Urlikavac će zatim još življe mahnuti jezikom. U idućoj sceni oboje će, sjedeći jedno nasuprot drugome i gledajući se u oči, mahati neprestano jezicima. To bi bio svojevrstan tantrički francuski poljubac (bez dodira). Kad se umore, promatrat će zalazak sunca. Dakle, važno je posvetiti pozornost partneru, a povremeno nije naodmet ni malo dobre stare romantike, poručuju urlikavci.

I MIŠJI MUŽEVI POMAŽU U 'KUĆI'
Većina mužjaka miševa zadovoljava se kratkotrajnom, prolaznom strašću, osim kalifornijskog miša. On je savršeni muž. Brine se o partnerici i potomstvu, hrani ih, njeguje i pomaže u “kućanstvu”.

OVISNOST 'NE MIRIŠE DOBRO'
Svake godine na mjesec ili dva mužjaci slona postaju agresivni i zaluđeni seksom. Razina testosterona raste im i do 60 posto. U tom razdoblju neumjereno sline i uopće ne mirišu ugodno.


KOMUNICIRANJE 'GUZOM'
Mužjaci krijesnice želju za ljubavlju emitiraju bljeskovima. “Guza” im zbog kemijske reakcije svijetli te, nakon što ženka obrati pozornost, s njome komuniciraju krijesničkom Morseovom abecedom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare