To je to što me zanima!

Majstor neviđenog: Umjetnik je golu ženu pretvorio u leptiricu

Na prvi pogled, ovaj lijepi leptir izgleda poput obične uljane slike na platnu. Ali, ako pomnije promatrate primijetit ćete da je leptir koji stoji na jarko žutom cvijetu zapravo gola žena
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Žene su sklonije udomljavanju životinja: 'Njihova je zadnja...'

Talentirani umjetnik, Johannes Stötter, sa sjedištem u sjevernoj Italiji, provodio je sate mukotrpno slikajući ženske obline kako bi dovršio ovo remek djelo i stvorio zadivljujuću optičku iluziju.

Johannes, poznat kao "Majstor neviđenog", proveo je godine usavršavajući svoju tehniku i vjeruje da je njegovo najnovije djelo, Leptir, najbolje dosad.

- Prvo sam napravio malu skicu položaja, samo s olovkom. Onda sam položaj testirao s pravom osobom. Poslije sam stvorio veću skicu te dodao i boje i strukture leptira onako kako sam zamislio da će to izgledati na kraju. Kao pozadinu naslikao sam veliki žuti cvijet i na kraju sam crtao stvarno žensko tijelo - objasnio je Johannes i dodao da su do sada svi reagirali pozitivno i da se mnogi slažu da je ovo njegovo najbolje umjetničko djelo do sada.

No usprkos zapanjujućem konačnom rezultatu, Johannes je priznao da ideju nije bilo lako pretvoriti u djelo.

- Ideja o položaju dogodila se prilično iznenada i brzo, ali cijeli je proces bio dug i mukotrpan. Postoje različiti izazovni aspekti, poput pronalaska položaja i stavljanja modela u položaj. Prema mom mišljenju, ovo je moje najbolje ili jedno od najboljih djela. Mislim da je to vrlo lijepa slika, čak i ako ne znate ili ne primijetite da je to slika tijela - rekao je ovaj umjetnik.

Da bi dovršili remek-djelo, manekenka Laura koja je bila model morala je pet puta proći kroz cijeli postupak i satima biti potpuno mirna.

- Kad sam dizajnirao djelo, razmišljao sam o tome tko bi se mogao uklopiti kao model. Kad mi je Laura pala na pamet, odmah mi je bilo jasno da je ona prava osoba. Jako je lijepa, i iznutra i izvana i snažna, strpljiva manekenka - rekao je Johannes, a prenosi Daily Mail.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Znanstvenici su oživjeli 'miris Kleopatre' - stvorili su parfem

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 16.04.2020.

    Ja tu buljim i buljim ali ženu ne vidim još

  • mago-civo 16.04.2020.

    vidi se iz aviona

  • _Varešak_ 15.04.2020.

    Ne vidim tu ni " Ž " od žene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare