To je to što me zanima!

Mali savjeti za uspješan blagdanski ručak ili party

Gotove i nasjeckane namirnice najveći su saveznik u pripremi blagdanskog ručka, kao i mini-bar ili stol s pićem za samoposluživanje
Vidi originalni članak

Kako biste i vi uživali u svojem božićnom ručku, organizirajte se maksimalno i svedite stres na minimum. Zato za početak, već sada, odlučite što ćete kuhati, koje deserte ćete pripremiti, koje piće ćete poslužiti te kakve nareske. Deserte možete pripremiti i dva dana prije, meso ispeći dan ranije, a namirnice za kanapee i nareske pripremiti za sam Božić. Kod nas u svim većim supermarketima možete naručiti plate s mesnim narescima, sirevima, maslinama i kiselim krastavcima, a to će vam znatno uštedjeti vrijeme i rezanja i dekoriranja. Naručite ih što prije jer će vjerojatno pred Božić biti velika gužva. Već sada razmislite o stanju u hladnjaku. Zbog velikog izbora jela vjerojatno ćete morati premjestiti neke namirnice, pa i to možete napraviti unaprijed. Imate li lođu ili balkon, iskoristite ih za čuvanje kolača i pečenog mesa zbog hladnoće. Za pripremu jela i kolača, dan ranije nasjeckajte namirnice, sameljite kekse te ih čuvajte na za njih predviđenome mjestu. Također, vrijeme pripreme možete uštedjeti i kupnjom već nasjeckanih zamrznutih namirnica. Umjesto pečenja suhih keksa, kupite gotove, a svoj potpis dajte ukrasima od jestive boje ili šlaga.

GOTOVI UMACI, NAMAZI I PAŠTETE: Za kanapee kupite gotove paštete okusa po želji, narezani sir i otkoštene masline. Također se možete poslužiti i sirnim namazima, krastavcima vlastite proizvodnje te gotovim umacima.

JEDAN SPECIJALITET IMPRESIONIRA: Želite li impresionirati goste kulinarskim umijećem, odlučite se za samo jedan specijalitet. Većina ljudi će se oduševiti jednim fantastičnim jelom nego četirima različitima. A vi ćete tako uštedjeti vrijeme.

GOSTI SE MOGU SAMI POSLUŽITI: Organizirajte mini-bar. Izdvojite mjesto ili poseban stolić za piće koje ćete posluživati pa gostima prepustite da si sami toče što žele. Tako ćete si uštedjeti vrijeme i posao te provesti više ugodnih trenutaka s najbližima.

PRAZNA PERILICA I KANTA ZA SMEĆE: Goste dočekajte praznog sudopera i perilice za suđe kako biste brzo zaprljano suđe mogli što prije skloniti i održati prostor urednim. Također, prije njihova dolaska ispraznite kantu za smeće jer će vam sigurno trebati.

VEČER KOKTELA JE LAKO PRIPREMITI:
Pripremate li božićni party, odlučite se za večer jednog pića, po mogućnosti koktela. Unaprijed smiksajte veće količine, stavite u hladnjak te dočekajte goste spremni. Također, na vrijeme pripremite čaše bez obzira na vrstu pića.

UGODNA GLAZBA ZA DRUŽENJE: Pripazite i na glazbu, ovisno o vrsti partyja koji organizirate i gostima koji dolaze. Televizor svakako ugasite jer odvlači pozornost od međusobnog druženja. Izaberite veselu i sretnu glazbu bez prejakih ili melankoličnih melodija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare